Banyoles Televisió

Art gastronòmic a Banyoles

Valorar aquest article
(0 vots)

En motiu de la I Fira Gartstròmia, Banyoles va acollir diverses exposicions en les que es barrejava l’art i la gastronomia. Els visitants podien trobar diverses mostres arreu de la ciutat en la que diversos artistes de la comarca i de fora plasmen la seva visió artística sobre la gastronomia.

Una d’aquestes exposicions és la protagonitzada per Gonzalo Tabuenca, Carme Pujol i Anna Bahí. Es tracta de la mostra “Experiències Compartides”, que és el resultat de les impressions que aquests tres artistes van extreure d’un àpat compartit i creat pels restauradors Pere Arpa i Montse Lao. Gonzalo Tabuenca va plasmar les seves sensacions sobre un llenç, Carme Pujol va fer una instal·lació artística evocant l’infantesa i Anna Bahí va recollir tot el procés creatiu del projecte en un muntatge audiovisual.

Aquesta no és la única exposició en la que va col·laborar el cuiner Pere Arpa. Juntament amb l’artista Xavier Escribà i les fotografies de Montse Lao han creat la mostra “...I per postres? Hiperpostres”. Escribà trasllada el seu taller a l’Espai Eat Art de Banyoles on ha exposat diverses peces plenes de color com si de menjar es tractés.  

La Fundació Estany, juntament amb el Forn de pa Can Japet, també van tenir el seu protagonisme amb “El pa de paraules”. Es tracta d’un diàleg artístic entre els tallers d’Art Especial i Lectoescriptura de la Fundació Estany. El llenç que vehicula aquestes expressions és el pa. Art Especial és un taller on persones amb discapacitat intel·lectual experimenten a través de les arts plàstiques. Per la seva banda, Lectoescriptura pretén acostar la lectura i l’escriptura d’una manera creativa a les persones amb discapacitat.

Per últim, el Forn de Pa i Pastisseria Figueras també va participar al conjunt d’exposicions gastronòmiques amb una mostra de cocodrils fets de pa, inspirats en els exemplars que es troben exposats al Museu Darder de Banyoles.

Banyoles Televisió - C/ Concòrdia Aigües de l'Estany, 30, 17.820 BANYOLES (Girona) - Tel 972 58 11 12 | Avís legal

A dalt Versió d'escriptori