Banyoles Televisió

Ja han començat les obres del col·lector de la Farga

Valorar aquest article
(0 vots)

Aquesta setmana s’han iniciat els treballs de millora del col·lector que condueix les aigües del barri de la Farga de Banyoles cap a la riera Canaleta, d’una banda, i cap a la depuradora, de l’altra.

Les maquines han entrat a l’esplanada de la Farga d’Aram on, fins fa quatre dies, hi havia instal·lades les barraques i l’escenari de les Festes de Sant Martirià. Precisament, i per no entorpir la celebració de la festa major de la ciutat, s’ha esperat fins a la seva fi per començar a treballar. El projecte actua en el tram on conflueixen el col·lector que condueix les aigües del barri de la Farga a través de la Ronda Monestir i el que es va fer nou a finals del 2013, i que va des de la Plaça de Sant Pere fins a l’Avinguda de la Farga. Tots dos tenen un diàmetre superior al que desemboca tant a la depuradora com a la riera Canaleta, el que provocava que en èpoques de pluges intenses, la xarxa no pogués assumir tot el cabal que li arribava i hi hagués un sobreeiximent de les clavegueres. El que s’està fent és instal·lar un decantador que separi molt millor les aigües brutes de les pluvials i eviti aquests episodis.

La inversió, que ascendeix a uns 150.000 euros és una de les actuacions que el consistori banyolí està duent a terme abans d’acabar l’any ja que formen part del programa del Pla de Barris de la Generalitat.  

Darrera modificació el

Banyoles Televisió - C/ Concòrdia Aigües de l'Estany, 30, 17.820 BANYOLES (Girona) - Tel 972 58 11 12 | Avís legal

A dalt Versió d'escriptori