Dijous, 04 Octubre 2012 14:19

Banyoles baixa un 4% l'IBI i congela la majora d'impostos i taxes per l'exercici de 2013

Escrit per
Valorar aquest article
(0 vots)

L'ajuntament de Banyoles baixarà un 4% l'impost sobre béns immobles, l'IBI, aquest proper 2013. L'equip de govern ha complert la promesa feta l'any passat i ha retallat l'increment que el consistori va aplicar l'exercici passat, abans que el Govern Central decretés que els ajuntaments havien de pujar aquest impost un 10%. D'aquesta manera, el que havia de ser una pujada del 4'2% es va convertir en un 14%. Amb la rebaixada d'aquest any, l'IBI només haurà augmentat el 10% marcat pel govern, respecte l'any 2011. A aquesta baixada, s'ha de sumar la congelació de l'IPC. És a dir, el consistori de Banyoles tampoc aplicarà la pujada de l'Índex de preus de consum, que ronda el 2%. 

El consistori també ha congelat la majoria de taxes i impostos, als que tampoc s'aplicarà la pujada de l'IPC. Amb aquestes mesures, el consistori pretén rebaixar la pressió fiscal. 

La taxa de serveis de cementiri sí que patirà un increment, però només pel que fa a l'IVA. Si bé el consistori no ha apujat el preu del servei, sí que ha hagut d'augmentar l'IVA, que era del 8%, i passar-lo al 21%.

Una altra de les taxes que s'apujarà és l'aigua. El rebut d'aquest servei s'incrementarà un 4'5%, en concepte de costos de gestió, tramitació de les noves declaracions impositives i tots els cànons que ha anat apujant l'Agència Catalana de l'Aigua. Aquest increment suposarà pagar entre un i dos euros més a la factura. L'Ajuntament de Banyoles, però, no aplicarà l'increment del cànon de captació que marca l'ACA, que suposaria que la pujada fos del 7%. El consistori no està d'acord, ja que l'aigua de Banyoles és un bé comunal, i encara està negociant aquest punts amb l'Agència.

Està previst que el consistori aprovi les ordenances i els pressupostos pel 2013 en el ple d'aquest mes d'octubre. 

Llegir 1062 vegades Darrera modificació el Divendres, 05 Octubre 2012 13:38

Mitjà

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) per a millorar l'experiència de l'usuari i per a recollir informació estadística anònima que s'envia a tercers per al seu processament. Si ho accepteu cliqueu "D'acord"; si voleu més informació sobre la política de privacitat accediu a "Saber-ne més", o podeu continuar sense habilitar les galetes (l'experiència de navegació es podria veure afectada).