Dimecres, 05 Octubre 2016 16:18

L'escola Casa Nostra de Banyoles, el Frigolet de Porqueres i l'escola de Sant Esteve de Guialbes s'uneixen al programa Escola Nova 21

Escrit per
Valorar aquest article
(2 vots)

El col·legi Casa Nostra de Banyoles, el Frigolet de Porqueres i l'escola de Sant Esteve de Guialbes són els tres centres del Pla de l'Estany que s'han unit al programa Escola Nova 21.

Es tracta d'un programa que vol innovar en el món de l'educació i que compta amb prop de 500 escoles arreu de Catalunya que apliquen aquest projecte. En el cas del Frigolet, per exemple, passar a formar part d'aquest programa ha significat aplicar en més cursos el que ja van començar l'any 2004. Fa dotze anys enrere van passar a formar part d'un projecte d'innovació del departament d'Ensenyament i van crear dues aules temàtiques pels cursos més petits del centre. Aquest any han incorporat una aula temàtica més i apliquen aquesta manera d'ensenyament fins a segon de primària. Pel que fa als cursos de cicle mitjà i superior, els alumnes ja no tenen llibres de text i només els utilitzen com a material de consulta. I és que la filosofia d'Escola Nova 21 és que els joves siguin els protagonistes del seu aprenentatge i és per això que es parteix dels seus propis interessos i necessitat per impartir els coneixements.

D'ara i durant els propers tres anys s'anirà aplicant aquesta nova manera de treballar. Aquesta metodologia, però, ha significat també un canvi en la figura del mestre, que s'ha d'adaptar a aquesta nova manera de fer classe.

Les escoles que s'han unit al programa Escola Nova 21 formaran part d'una xarxa que servirà per compartir coneixements i fer col·laboracions.

Llegir 2544 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) per a millorar l'experiència de l'usuari i per a recollir informació estadística anònima que s'envia a tercers per al seu processament. Si ho accepteu cliqueu "D'acord"; si voleu més informació sobre la política de privacitat accediu a "Saber-ne més", o podeu continuar sense habilitar les galetes (l'experiència de navegació es podria veure afectada).