Dimecres, 07 Juny 2017 15:32

Serinyà adapta un hort com a projecte intergeneracional entre joves i jubilats

Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

Els joves de Serinyà, usuaris de l'Espai Jove Can Beia, han plantat el seu hort, seguint les directrius d'alguns jubilats del municipi.

 

L'Ajuntament del municipi ha habilitat aquest espai d'hort per desenvolupar el projecte intergeneracional que pretén convertir-se en un lloc d'entreteniment i aprenentatge pels joves. A més també vol potenciar que el jovent surti de casa i col·labori en una iniciativa de grup.

Els avis són els que donen les instruccions als joves sobre què i com sembrar, quant regar, com fer el manteniment i quines herbes s'han d'arrencar, entre d'altres qüestions. Els joves passen cada dia per l'hort per controlar que tot estigui bé i regar quant cal. En total participen a aquest projecte entre 15 i 20 joves i 3 jubilats. Tot i que no se segueix un calendari estricte, cada dia tres o quatre voluntaris són els que passen per l'hort a treballar-hi una estona. Les hores que hi dedica cadascú es van comptant per després poder repartir equitativament els productes recollits.

En aquesta parcel·la ja s'havia fet un hort anteriorment, com a activitat extraescolar de l'escola. En aquell cas, però, no hi va haver continuïtat. Ara, amb la implicació dels joves usuaris de Can Beia, esperen que hi hagi una vinculació més gran i que el projecte pugui tenir continuïtat en el futur.

El projecte està impulsat per l'àrea de Joventut de l'Ajuntament de Serinyà i les àrees de Joventut i de Benestar Social del Consell Comarcal del Pla de l'Estany. Pel que fa a Can Beia, és un espai per a joves i entitats de Serinyà inaugurat el novembre de 2009 i ubicat a una masia del segle XII reformada. Aquest hort és el primer projecte intergeneracional que es duu a terme al municipi i, de moment, l'inici ha estat molt positiu.

Llegir 844 vegades Darrera modificació el Dijous, 08 Juny 2017 19:22

Mitjà

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) per a millorar l'experiència de l'usuari i per a recollir informació estadística anònima que s'envia a tercers per al seu processament. Si ho accepteu cliqueu "D'acord"; si voleu més informació sobre la política de privacitat accediu a "Saber-ne més", o podeu continuar sense habilitar les galetes (l'experiència de navegació es podria veure afectada).