Dijous, 08 Juny 2017 16:02

L'atur torna a baixar durant el maig al Pla de l'Estany i es manté als nivells de finals del 2008

Escrit per
Valorar aquest article
(0 vots)

Les xifres d'aturats a la comarca del Pla de l’Estany es mantenen en els nivells més baixos dels darrers vuit anys i mig. Les darreres dades corresponents al mes de maig ens porten una nova reducció de les persones sense feina que no fa més que consolidar les bones notícies del mes anterior en què va produir-se una baixada de l’atur de més de 100 persones al Pla de l’Estany. Al maig, la xifra de desocupats es reduïa fins a les 1.158 persones cinc menys que a l’abril i 148 menys que fa un any, el que suposa una davallada interanual de l’11,3%.

Aquestes 1.158 persones sense feina són la xifra més baixa des del desembre del 2008, quan el Pla de l’Estany acreditava 1.119 aturats. A partir d’aquell moment, i coincidint amb l’esclat de la crisi econòmica, la desocupació no va parar de créixer arribant al seu punt àlgid el gener de 2014, quan el Pla de l’Estany arribava a les 1.844 persones aturades. Des de meitat de l’any passat i fins el març d’aquest 2017, la xifra s’havia estabilitzat al voltant de les 1.260 fins a la important reducció del mes d’abril.

Durant el maig, l’atur s’ha reduït en els homes mentre que ha crescut lleugerament en l’àmbit femení. Per edats, els números verds s’han deixat notar especialment en les persones de 45 a 49 anys i en les de 55 a 59 anys. En canvi, més desocupats de 25 a 29 anys i entre els menors de 20. Aquest darrer col·lectiu és l’únic que presenta pitjors números que ara fa un any. Per sectors econòmics, davallada important en el sector serveis, que és el que acumula el major nombre d’aturats, 744. També baixa, en menor mesura en l’agricultura u la construcció i repunta de manera gairebé inapreciable en la indústria.

A nivell municipal, qui presenta millors números és Cornellà del Terri que registra 4 aturats menys que a l’abril, quedant-se en 58 persones sense feina. Esponellà passa de 16 a 13 i, per tant, en perd 3 mentre Camós començava el maig amb 17 aturats i l’ha acabat amb 15.     

Llegir 1052 vegades Darrera modificació el Dilluns, 12 Juny 2017 20:40

Mitjà

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) per a millorar l'experiència de l'usuari i per a recollir informació estadística anònima que s'envia a tercers per al seu processament. Si ho accepteu cliqueu "D'acord"; si voleu més informació sobre la política de privacitat accediu a "Saber-ne més", o podeu continuar sense habilitar les galetes (l'experiència de navegació es podria veure afectada).