Dijous, 10 Agost 2017 17:56

Les obres de millora de la C-66 entre Serinyà i Sant Ferriol començaran a l'hivern

Escrit per
Valorar aquest article
(0 vots)

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha començat la licitació de les obres de millora de la carretera C-66, entre Serinyà i Sant Ferriol, un tram de prop de cinc quilòmetres i mig. Els treballs estan pressupostats en 7'8 milions d'euros, està previst que comencin a l'hivern amb un termini d'execució de quinze mesos.

 

Les obres consistiran en reforçar la separació entre sentits de la circulació per minimitzar els risc de xocs frontals i la remodelació de diversos accessos que permetrà afavorir la seguretat i la mobilitat. Concretament, a l'inici de l'actuació, a l'accés a Serinyà i en el tram entre Fares i Sant Ferriol s'implantarà un zebrejat central. Més endavant, en el tram entre l'accés a Serinyà i l'accés a Fares, es crearà un tercer carril i s'instal·larà una barrera metàl·lica central.

Pel que fa als enllaços, s'ha previst fer rotondes a l'enllaç de Banyoles Nord amb la carretera C-150a, i als accessos a Serinyà i a Besalú. Pel que fa a l'accés a Fares, s'incororarà una falca i un carril d'alentiment, i un d'acceleració, de manera que la carretera s'eixamplarà fins a formar quatre carrils de circulació.

Altres treballs previstos són la repavimentació i adequació de la senyalització horitzontal i vertical, l'abalisament i col·locació de barreres de seguretat, les millores del drenatge i reperfilat de talussos i l'enllumenat a les rotondes, entre d'altres.

La C-66 és la carretera que va des de Girona a Besalú. En el tram entre Girona i Banyoles, la via està desdoblada, mentre que a la resta de la carretera, actualment només hi ha un carril per sentit. Pel que va al trànsit, al tram desdoblat proper a Girona hi passen més de 25.000 vehicles cada dia, i més de 13.000 a l'entorn de Serinyà. A banda dels treballs que s'estan licitant entre Serinyà i Sant Ferriol, el Departament de Territori i Sostenibilitat està treballant en la definició del projecte per implantar un tercer carril a la variant de Banyoles.

Llegir 959 vegades Darrera modificació el Divendres, 11 Agost 2017 17:54

Mitjà

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) per a millorar l'experiència de l'usuari i per a recollir informació estadística anònima que s'envia a tercers per al seu processament. Si ho accepteu cliqueu "D'acord"; si voleu més informació sobre la política de privacitat accediu a "Saber-ne més", o podeu continuar sense habilitar les galetes (l'experiència de navegació es podria veure afectada).