Dimecres, 20 Setembre 2017 17:39

La Diputació aprova definitivament el projecte d'eixamplament d'un tram de la carretera de Banyoles a Galliners passant per Vilavenut

Escrit per
Valorar aquest article
(0 vots)

El projecte constructiu d'eixamplament d'un tram de la carretera que va de Banyoles a galliners passant per Vilavenut ja té l'aprovació definitiva. La va fer efectiva, per unanimitat, el ple de la Diputació de Girona d'aquest dimarts, un cop superat el període d'exposició pública de 30 dies hàbils sense que hi hagin hagut al·legacions. 

L'ens supramunicipal va fer l'aprovació inicial el passat 19 de juliol, després que el projecte rebés el dictamen favorable de la Comissió Informativa de Territori i Sostenibilitat. Amb un pressupost de 461.749,56 euros, l'actuació afecta el tram més proper a Banyoles d'aquesta carretera, la GI-V-5132.

El tram va, concretament, del punt quilomètric 0,427 al 2,727. L'objectiu d'aquest projecte és definir les obres de reforç i eixamplament de la carretera fins a la cruïlla de les 4 soques per dotar-la d'una amplada i característiques geomètriques adequades. En aquest sentit, durant aquest 2017 està previst estendre una capa d'aglomerat en fred en aquest tram per millorar la regularitat superficial i per uniformitzar la carretera. Així mateix, també està previst eixamplar la plataforma dels ponts del Vall-llobera i del Garrumbert mitjançant una riosta en voladís.

Aquesta és una via amb un caràcter essencialment rural amb un intensitat mitjana diària baixa d'uns 751 vehicles al dia des de Banyoles fins al trencant de Fontcoberta i de 388 vehicles diaris fins a Vilavenut. El percentatge de vehicles pesants es troba entre el 4 i el 5,4% però l'amplada actual de la carretera, d'uns 5 metres, és insuficient pel creuament dels vehicles agrícoles amb els altres usuaris de la via.

Llegir 651 vegades Darrera modificació el Divendres, 22 Setembre 2017 20:01

Mitjà

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) per a millorar l'experiència de l'usuari i per a recollir informació estadística anònima que s'envia a tercers per al seu processament. Si ho accepteu cliqueu "D'acord"; si voleu més informació sobre la política de privacitat accediu a "Saber-ne més", o podeu continuar sense habilitar les galetes (l'experiència de navegació es podria veure afectada).
Saber-ne més D'acord Continua sense galetes