Dilluns, 02 Octubre 2017 15:57

Desenes de banyolins segueixen els resultats de la jornada electoral a través d'una pantalla gegant al carrer

Escrit per
Valorar aquest article
(0 vots)

La jornada electoral del referèndum de l'1 d'Octubre, es va acabar a Banyoles amb un ambient festiu a la Plaça Major i la Plaça dels Turers de la ciutat.

 

Després de la tensió viscuda durant tot el dia, veient les imatges que arribaven a través de les xarxes socials sobre les actuacions policials a municipis veïns i propers, i els rumors que circulaven sobre l'arribada de la Guàrdia Civil als col·legis electorals, entre d'altres, molts banyolins es van quedar al carrer i als punts de votació per seguir els escrutinis i les compareixences dels representants polítics en una pantalla gegant.

A la comarca, el Sí va guanyar per més del 95% dels vots. A la Banyoles van votar 8.254 persones, més del 97% dels vots van ser a favor del Sí (8.002), i 225 persones van optar pel no.

Per la seva banda, a Porqueres, 2.156 persones van votar Sí, mentre que 17 van votar No, 19 persones ho van fer en blanc i es van comptar 3 vots nuls.

 A Cornellà del Terri, on també va votar el president de la Generalitat, es van comptar 1.150 vots, dels quals 1.122 van ser favorables a la independència i 17 van votar en contra.

A Fontcoberta es van escrutar 781 vots, entre els que hi havia 757 pel Sí i 15 pel No.

Pel que fa a Serinyà, van votar 710 persones, la majoria, 686 vots, van ser positius.

 A Vilademuls es podia votar als col·legis de Vilademuls i a l'escola de Sant Esteve de Guialbes. Entre els dos punts de votació es van registrar 710 vots, i més del 94% dels sufragis van marcar la casella del Sí.

Palol de Revardit va comptar 1.002 vots, dels quals 982 van ser pel Sí i 11 pel No.

A Camós van votar 538 persones, de les quals 132 eren de fora del municipi, i la gran majoria dels vots també van optar per l'opció independentista.

A Esponellà, on van rebre la visita de la Guàrdia Civil, es van recollir 260 vots. D'aquests, 250 van ser pel Sí i 3, pel No.

En el tancament de la mesa, Crespià va comptar 204, entre els que hi havia 190 vots marcant la casella del Sí i 5, la del No.

Per últim, a Sant Miquel de Campmajor van anar a votar 196 persones. D'aquestes, 184 van votar que Sí a la independència de Catalunya, i 5 persones ho van fer en contra.

Recordem que molts dels col·legis electorals van tancar les portes abans de les vuit del vespre.

Llegir 2094 vegades Darrera modificació el Dimarts, 03 Octubre 2017 13:14

Mitjà

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) per a millorar l'experiència de l'usuari i per a recollir informació estadística anònima que s'envia a tercers per al seu processament. Si ho accepteu cliqueu "D'acord"; si voleu més informació sobre la política de privacitat accediu a "Saber-ne més", o podeu continuar sense habilitar les galetes (l'experiència de navegació es podria veure afectada).