Divendres, 27 Octubre 2017 15:36

Cornellà del Terri abaixa un 5% l'IBI rústica i congela la majoria d'impostos pel 2018

Escrit per
Valorar aquest article
(0 vots)

La reducció de l'IBI de naturalesa rústica o la creació d'un tercer tram de consum de l'aigua per a grans industrials són les principals novetats de les ordenances fiscals per l'any 2018 aprovades per l'Ajuntament de Cornellà del Terri.

En línies generals, el consistori aposta per mantenir la filosofia dels darrers sis anys en la que s'han congelat la majoria d'impostos i en alguns casos concrets fins i tot s'han aplicat reduccions.

Així doncs, de cara a l'any vinent es congela l'IBI urbà i s'aplica un 5% de reducció al de naturalesa rústica amb l'objectiu de reduir l'impacte sobre la pagesia que, a partir del 2018, haurà de començar a tributar també per les seves granges. En quant a l'impost sobre els vehicles de tracció mecànica, s'ha decidit que la bonificació que reben els cotxes de més de 25 anys i que fins ara era del 100%, passi a ser del 50%. Els cotxes catalogats com històrics seguiran gaudint del 100% de bonificació. Al mateix temps, s'incrementa del 75% al 95% la bonificació en les transmissions de terrenys o habitatges de primera residència cap als cònjuges o qualsevol descendent.

La taxa d'escombraries i la de subministrament d'aigua es mantenen igual si bé en aquest segon cas l'Ajuntament de Cornellà s'ha vist obligat a establir un nou tram del preu d'aigua industrial per grans consumidors. En quant a la taxa del cementiri, de cara al 2018 s'apuja el preu del lloguer i no es pagarà manteniment pels 3 primers anys. Per últim, en quant al servei de la llar d'infants, tampoc hi ha canvis en el preu però si que s'ha establert una quota per a poder recuperar el servei d'acollida del matí que només abonarà qui el faci servir.

Llegir 598 vegades Darrera modificació el Divendres, 27 Octubre 2017 15:59

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) per a millorar l'experiència de l'usuari i per a recollir informació estadística anònima que s'envia a tercers per al seu processament. Si ho accepteu cliqueu "D'acord"; si voleu més informació sobre la política de privacitat accediu a "Saber-ne més", o podeu continuar sense habilitar les galetes (l'experiència de navegació es podria veure afectada).
Saber-ne més D'acord Continua sense galetes