Dimecres, 20 Desembre 2017 15:56

El Consell Comarcal posa en marxa un servei d'atenció integral al col·lectiu LGTBI

Escrit per
Valorar aquest article
(0 vots)

El Consell Comarcal del Pla de l’Estany ha signat un acord amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya per al desenvolupament del Servei d’Atenció Integral local per a les persones lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals, d’acord amb la llei 11/2014 que té l’objectiu de garantir i vetllar per la protecció dels drets d’aquests col·lectius.

Concretament, el servei impulsat per l’àrea de Benestar Social constitueix un punt d’informació i atenció personalitzada i de proximitat a les persones LGTBI i a les que s’hi adrecin per qüestions de diversitat sexual, orientació sexual i identitat o expressió de gènere. Alguns dels seus objectius són: fer un acompanyament eficient d’aquestes persones perquè coneguin els recursos que ofereix el territori; facilitar la coordinació institucional per agilitzar i millorar l’acció política i les respostes als ciutadans a partir d’una xarxa de professionals i serveis; sensibilitzar la població de l’existència d’aquest col·lectiu i donar suport específic al col·lectiu per presentar incidències i denúncies per discriminació.

Algunes de les prestacions que ofereix el SAI són informar de qualsevol tema relacionat amb el col·lectiu i atendre incidències i possibles casos de discriminació. Per una altra banda, en el moment en què s’interposa una denúncia per possible discriminació, el servei atendrà, acollirà i orientarà la persona denunciant, a més d’informar-la de les vies i els procediments que té al seu abast per fer-ne front.

L’àrea de Benestar Social del Consell Comarcal del Pla de l’Estany ja ha iniciat una ronda de contactes amb diversos membres del col·lectiu LGTBI per traslladar-li la voluntat de treballar per la defensa dels seus drets. A més, el passat 13 de desembre es va constituir la Comissió LGTBI del Pla de l’Estany, formada per membres del col·lectiu, el Consell Comarcal del Pla de l’Estany, l’Ajuntament de Banyoles i els Mossos d’Esquadra. El seu objectiu és decidir quines són les línies de treball que s’han de dur a terme a la comarca per vetllar pels drets d’aquest col·lectiu, a partir d’una diagnosi de la situació.  Al mateix temps, s’està duent a terme un curs formatiu per al personal de les administracions locals de la comarca sobre "Polítiques per la diversitat sexual i de gènere", en què hi participen 25 tècnics.

Llegir 1315 vegades Darrera modificació el Dimecres, 20 Desembre 2017 15:58

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) per a millorar l'experiència de l'usuari i per a recollir informació estadística anònima que s'envia a tercers per al seu processament. Si ho accepteu cliqueu "D'acord"; si voleu més informació sobre la política de privacitat accediu a "Saber-ne més", o podeu continuar sense habilitar les galetes (l'experiència de navegació es podria veure afectada).