Dijous, 01 Març 2018 12:40

El Consell Comarcal del Pla de l'Estany posa en marxa un servei d'ocupació per a joves

Escrit per
Valorar aquest article
(0 vots)

L'àrea de promoció econòmica del Consell Comarcal del Pla de l'Estany ha posat en marxa un nou servei d'ocupació per a joves. El seu objectiu és afavorir la inserció laboral de persones d'entre 18 i 29 anys que es trobin en situació d'atur i que resideixin a la comarca del Pla de l'Estany.

Els requisits per poder accedir a aquest nou servei també contemplen l'obligatorietat de disposar del graduat d'ESO, Batxillerat o Cicle Formatiu de Grau Mitjà. Les persones contractades a través d'aquest servei rebran un salari corresponent al contracte realitzat i a més rebran una formació vinculada al lloc de treball, d'entre 90 i 150 hores. D'aquesta manera, els joves adquiriran experiència laboral al mateix temps que es formen i obtenen una qualificació professional que els servirà per facilitar la seva inserció laboral a l'empresa que els contracti o en d'altres. Per la seva part, l'empresa disposarà de joves amb una formació especialitzada en el seu sector i un ajut econòmic per la seva contractació.  

Per participar al programa, l'empresa s'ha de comprometre a tutoritzar els joves contractats. En aquest sentit, haurà de designar un tutor que s'encarregui d'acollir, assistir, informar, orientar i supervisar el correcte desenvolupament de l'activitat del participant. Al mateix temps, ha de permetre un sistema flexible en la jornada laboral que permeti combinar formació i treball, ha de contractar el jove per un mínim de 6 mesos i no ha d'haver fet cap acomiadament qualificat d'improcedent o nul per l'òrgan judicial en els darrers tres mesos. D'aquesta manera podrà sol·licitar una subvenció al Servei d'Ocupació de Catalunya per sufragar les despeses de contractació i es subvencionarà el salari mínim interprofessional de l'any 2017. El salari que rebrà el jove contractat s'establirà en base al conveni del sector o empresa o, en absència de conveni, la retribució salarial legalment establerta.

Llegir 1066 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) per a millorar l'experiència de l'usuari i per a recollir informació estadística anònima que s'envia a tercers per al seu processament. Si ho accepteu cliqueu "D'acord"; si voleu més informació sobre la política de privacitat accediu a "Saber-ne més", o podeu continuar sense habilitar les galetes (l'experiència de navegació es podria veure afectada).