Dimecres, 04 abril 2018 15:48

La plataforma Salvem Sotamonestir es reactiva davant la imminent aprovació inicial del POUM

Escrit per
Valorar aquest article
(0 vots)

Coincidint amb la imminent aprovació inicial del nou planejament urbanístic de Banyoles, la plataforma ciutadana Salvem Sotamonestir s’ha reactivat. Creada el 2012, l’objectiu d’aquesta agrupació formada per ciutadans i entitats és la preservació i l’ordenació digna d’aquest espai tan singular de la ciutat, amb un ric patrimoni històric, social i ambiental.

De moment, està en fase inicial reorganitzativa, estudiant la documentació i preparant alternatives i propostes d'al·legacions. En un comunicat la plataforma lamenta la pèrdua de tota la feina feta els últims anys, no veient-se reflectides en l’actual document les prioritats ciutadanes establertes durant el procés de participació del POUM. També constata un retrocés en la protecció de les hortes i el patrimoni històric respecte a propostes anteriors. La plataforma també recull la inquietud de veïns afectats pel projecte, així com destaca la importància que tenen els horts per a la subsistència de moltes famílies.

Salvem Sotamonestir exposa que el nou POUM es desenvolupa amb un greu error de plantejament inicial donant continuïtat als criteris urbanístics ja obsolets basats en el creixement il·limitat, amb la voluntat d’urbanitzar tot el que sigui possible en els propers 30 anys en una visió localista del territori. Segons la plataforma, s’obvia qualsevol visió comarcal que podria solucionar moltes de les necessitats del municipi, i també els reptes de futur de les ciutats en quant a necessitats d’aigua, energia i sòl fèrtil.

Salvem Sotamenostir afegeix que el procés de participació ha estat incomplet i no s’ha produït un retorn de l’ajuntament cap a les persones que van participar del debat sobre la ciutat en els anys previs a aquest document. Per últim, la plataforma assegura que des de fa anys l’ajuntament ha abandonat l’espai a la seva sort que laseu entendre, s’ha vist degradat per la manca de conservació i inversions. També manifesta que tot i ser conscient de que Sotamonestir necessita ser ordenat, considera que és possible fer-ho pensant en la qualitat de vida i el paisatge de Banyoles, una ciutat que pràcticament no compta amb espais verds en la trama urbana.

Llegir 435 vegades Darrera modificació el Dijous, 05 abril 2018 19:15

Mitjà

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) per a millorar l'experiència de l'usuari i per a recollir informació estadística anònima que s'envia a tercers per al seu processament. Si ho accepteu cliqueu "D'acord"; si voleu més informació sobre la política de privacitat accediu a "Saber-ne més", o podeu continuar sense habilitar les galetes (l'experiència de navegació es podria veure afectada).
Saber-ne més D'acord Continua sense galetes