Imprimir aquesta pàgina
Dimarts, 10 abril 2018 17:50

L'Ajuntament de Porqueres ha d'elaborar un Pla Econòmic i Financer tot i acabar el 2017 amb superàvit

Escrit per
Valorar aquest article
(0 vots)

L’Ajuntament de Porqueres ha de preparar un pla econòmic i financer que executarà al llarg dels propers dos exercicis del 2018 i 2019. La proposta, aprovada a l’últim ple del consistori amb els vots en contra del PdeCat, s’ha hagut de fer degut a l’incompliment de la regla de la despesa que estableix la Llei d’Estabilitat Pressupostària i Sostenibilitat Financera que l’Estat obliga a portar a terme.

Malgrat que l’Ajuntament de Porqueres ha tancat l’exercici 2017 amb un superàvit d’1 milió 100mil euros, el consistori ha trencat la regla de la despesa. Una regla que obliga als ajuntaments a complir tres objectius de control i a executar un Pla Econòmic i Financer en un termini d’un mes per demostrar que es retorna a la normalitat si s’ha comès una infracció, que en aquest cas ha suposat superar la xifra de despesa establerta que es regeix per l’augment del PIB respecte la despesa de l’any anterior per un valor de 132.000 euros.

Segons l’alcalde, Francesc Castañer, la intenció de l’Ajuntament segueix sent continuar tirant endavant els pressupostos aprovats el desembre amb totes les inversions, i aprofitant la nova llei d’inversions econòmicament sostenibles de l’Estat, incorporar-ne algunes que anteriorment no s’haurien pogut desenvolupar amb l’ús del superàvit o guardiola.

Llegir 982 vegades Darrera modificació el Dimecres, 11 abril 2018 20:41

Mitjà