Imprimir aquesta pàgina
Divendres, 27 abril 2018 17:00

La Biblioteca de Banyoles tanca la celebració del Sant Jordi 2018 amb una tertúlia a càrrec del Premi Sant Jordi 2016, David Cirici

Escrit per
Valorar aquest article
(0 vots)

Al llarg del mes d’abril, la Biblioteca de Banyoles ha organitzat diverses activitats entorn la diada de Sant Jordi. La última, que ha tancat la celebració d’aquesta festivitat, ha estat la tertúlia d’aquest dijous a càrrec del Premi Sant Jordi 2016, David Cirici, que s’ha centrat en “Per què llegim i per què escrivim”.

Cada any la biblioteca de Banyoles porta un convidat per tancar els actes de celebració de Sant Jordi. En aquesta ocasió la tertúlia amb David Cirici ha substituït l’activitat mensual de l’hora del conte, i en lloc de centrar-se en parlar d’algun llibre d’aquest escriptor, s’ha parlat de literatura. De fet, Cirici ha remarcat que explicaria com s’ho fa per escriure, quina és la seva manera de concebre la literatura i què ha descobert gràcies a ella des d’una aproximació psicoanalítica. Dit d’altra manera, l’autor no creu en la inspiració per escriure i ha fet un anàlisi en els seus propis textos per descobrir quina és la part d’inconscient i subconscient d’allò que escriu i què el porta a fer-ho.  

Una trentena de persones van assistir a l’activitat que més que conferència va optar per l’intercanvi d’idees, i és que ja es plantejava d’aquesta manera pel fet de distribuir les persones en format de rotllana.

Llegir 839 vegades