Imprimir aquesta pàgina
Divendres, 04 Mai 2018 16:52

El curs d’”El nostre patrimoni paleontològic” recupera la conferència sobre la paleontologia dels rèptils

Escrit per
Valorar aquest article
(0 vots)

Fins a dia d’avui, el curs que ofereix el Centre d’Estudis Comarcals de Banyoles juntament amb la col·laboració del Museu Darder ha centrat algunes de les seves conferències en la paleontologia dels invertebrats, dels mamífers i altres tipus d’éssers vius, fent sortir a la llum i fent protagonista d’aquesta manera la biodiversitat del passat.

En aquesta última sessió, que havia estat aplaçada en el calendari, s’ha parlat de la paleontologia dels rèptils i la seva evolució. Aquest tipus d’éssers vius amb més de 300 milions d’anys d’història són un grup molt ample d’entre el qual en formen part els dinosaures. L’investigador de l’Institut Català de Paleontologia, Àngel Galobart, va començar la conferència fent una introducció base sobre l’evolució dels vertebrats passant a la gran explosió que van viure els rèptils colonitzant tot tipus d’ambients, tant marins com voladors i terrestres, arribant al gran nombre d’espècies que existeixen en l’actualitat.

L’exposició ha comptat amb les diverses diapositives que ha preparat el mateix Galobart com a substitutes dels fòssils físics, ja que per raons de protecció és complicat aconseguir-ne el permís. Tot i això, Galobart va recalcar la gran diversitat de fòssils que es conserven i es poden visitar al Museu Arqueològic de Banyoles per qui volgués complementar la conferència.

Llegir 757 vegades Darrera modificació el Dimarts, 08 Mai 2018 20:10

Mitjà