Imprimir aquesta pàgina
Dilluns, 07 Mai 2018 16:13

L'atur experimenta una baixada del 3,5% durant el mes d'abril al Pla de l'Estany

Escrit per
Valorar aquest article
(0 vots)

L'atur ha tornar a baixar a la comarca del Pla de l'Estany. Durant el mes d'abril va fer-ho en un 3,51% segons l'Observatori del Treball de la Generalitat, que situa el nombre de persones sense feina en les 1.100 a la comarca. Són exactament quaranta menys que les que hi havia a finals de març.

Si bé els números verds s'han repartit a bona part dels onze municipis com és habitual qui lidera la baixada és la capital, Banyoles. El nombre de persones ha passat de les 798 a les 780, el que significa una davallada que frega el 2,4%. En l'últim any, l'atur a la ciutat de l'Estany s'ha reduït en un 7,7%. També han capitalitzat bona part de la baixada d'aquest mes d'abril els pobles de Cornellà del Terri i de Fontcoberta. En el primer cas, hi ha vuit persones desocupades menys amb un retrocés de l'atur de l'11,1% i, en el segon, hi ha sis persones menys sense feina que al març, el que representa un percentatge negatiu del 23%.

Per sectors econòmics, trobem dues tendències ben diferenciades. D'una banda, la de l'agricultura i la construcció que no han experimentat cap variació i, de l'altra, la de la indústria i els serveis, que presenten una baixada de l'atur de prop del 4%. Per gèneres, la davallada de la desocupació s'ha deixat notar en els homes, col·lectiu on l'atur s'ha reduït un 8%. En canvi, en les dones, ha repuntat un petit 0,5%. Per edats, números verds en les franges que van fins als 34 anys i en la de 40 a 44. Baixen especialment la de 20 a 24 anys i la de 30 a 34 anys. En canvi, l'atur creix un 7% en la franja dels 35 als 39 anys.   

Llegir 697 vegades Darrera modificació el Dimarts, 08 Mai 2018 20:17

Mitjà