Imprimir aquesta pàgina
Dimarts, 15 Mai 2018 16:26

Porqueres amplia el pressupost municipal 400.000€

Escrit per
Valorar aquest article
(0 vots)

L’Ajuntament de Porqueres ha aprovat una modificació del pressupost municipal en uns 400.000€. Aquests diners es trauran del superàvit de 890.000€ que va quedar de la liquidació del pressupost anterior.

 

Amb la incorporació d’aquest capital, l’equip de govern ha inclòs tot una sèrie de partides noves al pressupost per augmentar les despeses que l’ajuntament farà aquest any.

Més de la meitat d’aquesta partida, 255.000€ serviran per alliberar un crèdit que s’havia consignat en el pressupost anterior. Amb aquesta modificació del pressupost ja no caldrà demanar cap crèdit i es cobrirà amb aquesta nova partida. Amb aquesta ampliació de capital també s’alliberaran part de les subvencions per l’ampliació del Centre de Serveis.

L’alcalde de Porqueres ha explicat que també s’han augmentat partides com la inversió en enllumenat, com per exemple a la zona de les Pedreres on el quadre elèctric és molt antic i presenta moltes deficiències, però també al reasfaltatge de carrers.

Per la seva banda, des del PDeCAT de Porqueres han criticat aquesta modificació de crèdit, ja que asseguren que es corre el perill d’incomplir la regla de la despesa i la llei d’estabilitat pressupostària a la que es sotmeten les administracions públiques. Des de l’oposició recorden que durant l’any 2017 el govern de Porqueres va gastar 132.200 euros de més, incomplint la regla de la despesa de la llei d’estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera. És per això que es va presentar al Ministeri d’Hisenda un Pla Econòmic Financer a 2 anys per indicar de quina manera es vol subsanar aquest excés durant els propers anys. De moment encara no hi ha hagut resposta del Ministeri i per això des del PDeCAT critiquen la celeritat amb la que volen executar més obres gastant la meitat del romanent de tresoreria.

Llegir 449 vegades Darrera modificació el Divendres, 18 Mai 2018 13:31

Mitjà