Dimarts, 22 Mai 2018 15:32

El Pla de Barris ha invertit 6,1 milions d’euros al barri de la Farga de Banyoles

Escrit per
Valorar aquest article
(0 vots)

Ajuntament, Generalitat i veïns de la Farga de Banyoles s’han reunit recentment per tancar oficialment el Pla de Barris, que va finalitzar el 31 de desembre de 2016.

 

Tot i que ja fa més d’un any que es van acabar les obres previstes per aquest Pla, no ha estat fins fa quinze dies que es van reunir Ajuntament, Generalitat i veïns i entitats del barri per fer balanç i tancar oficialment el Pla de Barris. El projecte es va iniciar l’any 2006 amb una inversió aprovada de 7.400.000 euros. Finalment la inversió feta al barri ha estat de 6.140.000 euros, finançats a parts iguals entre Ajuntament i Generalitat, i repartits en una trentena de projectes que s’han desenvolupat en els àmbits urbanístics, arquitectònics i socials. Concretament, el Pla de Barris ha tingut tres àmbits d’intervenció: la connectivitat del barri amb el centre de la ciutat, accions per la cohesió i la integració social i accions per evitar la regressió urbanística tant del barri com del seu parc d’habitatges.

La inversió més gran, 2’3 milions d’euros, va ser per la millora de l’espai públic, els carrers, fer l’aparcament gratuït i la millora dels espais verds. Els programes de millora social, urbanística i econòmica van tenir una inversió d’1’8 milions d’euros. La tercera inversió més gran és de 937.000€ i es va destinar a equipaments com el projecte d’atenció als infants o a la construcció de la seu de la Policia Local. La rehabilitació d’habitatges va tenir un pressupost de 546.000€; el foment de la sostenibilitat a l’entorn urbà va suposar una inversió de 268.000€; i la resta es va invertir en l’equitat de gènere en l’ús de l’espai urbà i equipaments (96.000€), l’accessibilitat i supressió de barreres arquitectòniques (52.000€) i el foment de les tecnologies de la informació (38.000€). Segons una enquesta de satisfacció feta entre els veïns, l’actuació millor valorada ha estat la rehabilitació de les façanes, seguida de la urbanització de carrers, la remodelació de la plaça de la Pau i el suport comunitari.

L’alcalde de Banyoles ha explicat que a aquest Pla de Barris se li ha de sumar la inversió feta pel Servei d’Ocupació de Catalunya a través del projecte Treball als Barris, que ha estat de 4 milions d’euros, i que ha continuat durant els darrers dos anys. D’aquesta manera, la inversió a la Farga en els últims deu anys ha estat de més de 10 milions d’euros.

Llegir 506 vegades Darrera modificació el Dimecres, 23 Mai 2018 13:30

Mitjà

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) per a millorar l'experiència de l'usuari i per a recollir informació estadística anònima que s'envia a tercers per al seu processament. Si ho accepteu cliqueu "D'acord"; si voleu més informació sobre la política de privacitat accediu a "Saber-ne més", o podeu continuar sense habilitar les galetes (l'experiència de navegació es podria veure afectada).
Saber-ne més D'acord Continua sense galetes