Imprimir aquesta pàgina
Dimecres, 23 Mai 2018 13:35

El 15è Festival (a)phònica de Banyoles concentra 44 propostes en 5 dies

Escrit per
Valorar aquest article
(0 vots)

5 dies de Festival, 21 espectacles, 23 activitats paral·leles i més del 70% d’activitats gratuïtes. Aquest és un resum del que serà el 15è Festival de la Veu (a)phònica de Banyoles que se celebrarà a la capital del Pla de l’Estany entre els dies 13 i 17 de juny.

 

Com sempre, la voluntat del Festival és anar més enllà de la música i mantenir la mateixa fórmula que ha funcionat durant els últims 14 anys, desmarcant-se com un Festival d’estiu diferent dels que ja es fan a Catalunya, amb una programació eclèctica que toca la veu en totes les seves vessants i que vol mostrar Banyoles i el seu patrimoni cultural i natural a través de la programació de concerts a diversos indrets.

Entre els 21 espectacles programats hi ha dos concerts únics a l’Estat espanyol, els de Vinicio Capossela i el cor Sangensemlen Amanda i l’actuació en primícia a Catalunya de Chris Kramer & Beatbox’n’Blues. Durant el festival també es presentaran a les comarques gironines  Dos machos verdes fritos de David Verdaguer i Òscar Machancoses; l’espectacle Tenors de la companyia Illuminati; The Otis Redding Show; i el nou disc de Ferran Palau, Blanc.

Altres artistes que passaran pel festival seran Ariel Rot, que ja va formar part del cartell de l’(a)phònica l’any 2006 i que torna ara amb un concert en el que repassa cançons de Los Rodríguez, Tequila i dels seus 12 discs en solitari; Judit Neddermann que ha participat fins a tres vegades en el festival col·laborant amb altres artistes i que enguany presenta el seu tercer disc en solitari, Nua. També s’ha programat al raper Valtonyc, tot i que no es segura la seva participació degut a la situació que està vivint actualment amb la justícia, ja que ha estat condemnat a presó per fer un rap sobre el rei emèrit. També pujaran als escenaris del festival El Petit de Cal Eril, Intana i Senyor Oca, entre d’altres.

Com a novetat, enguany es farà un concert inaugural que anirà a càrrec del cantant de Love of Lesbian, Santi Balmes amb l’actriu Clara Segura i el músic i productor Fluren Ferrer. L’espectacle girarà entorn el llibre Canción de Bruma editat per Balmes el 2017.

El pressupost del festival d’aquest any és de 170.000€, una xifra 22.000 inferior a la de l’any passat. Pel que fa a la imatge gràfica, aquest  any s’articula al voltant de les emocions que giren entorn a la música i la cultura, expressades en adhesius.

Concerts, espectacles i activitats paral·leles sumen 44 propostes que convertiran Banyoles en la capital de la veu durant els cinc dies que duri el festival. El 77% de les activitats són gratuïtes i la resta tenen un cost d’entre 8€ i 21€, si es compren les entrades anticipadament. Els tiquets es posaran a la venda aquest dijous 24 de maig. Els concerts es repartiran en vuit escenaris principals a diferents punts de la ciutat i altres locals més petits per fer els tastets de música amb artistes emergents. Tota la programació es pot consultar a la pàgina web del festival.

Llegir 1355 vegades Darrera modificació el Dijous, 24 Mai 2018 17:31

Mitjà