Imprimir aquesta pàgina
Dimecres, 30 Mai 2018 14:51

Construiran un gual inundable sobre el riu d’Orfes per evitar que els veïns quedin aïllats quan plou

Escrit per
Valorar aquest article
(0 vots)

Els veïns d’un costat del riu d’Orfes queden pràcticament aïllats del centre de la població quan plou i el riu puja. I és que la passera que hi ha actualment, en casos de molta pluja, és arrossegada pel riu i desapareix i fins que l’empresa d’àrids d’Orfes no torna a habilitar una nova passera, no es pot tornar a travessar el riu.

 

En aquests casos, els veïns d’Orfes, si volen anar a l’altre costat han d’anar fins a Pontós i passar per Bàscara per la carretera Nacional II. És l’empresa d’àrids d’Orfes qui torna a habilitat una nova passera.

Segons ha explicat l’alcalde de Vilademuls, Àlex Terés, durant aquesta legislatura han estat treballant en trobar un projecte que l’Agència Catalana de l’Aigua pugui acceptar per evitar aquest aïllament i reforçar la seguretat de la passera, ja que en dies de pluja hi ha el risc de que alguna part dèbil que pugui cedir quan algú passa per sobre. Finalment han entregat un projecte de construcció d’un gual inundable que garantirà la seguretat i que, en cas de crescuda del riu, serà transitable tant bon punt el nivell d’aigua baixi.

Terés ha explicat que, segurament, hauran de fer canvis en el projecte, ja que l’ACA ha canviat els criteris per valorar la inundabilitat dels projectes. Un cop l’Agència Catalana de l’Aigua els hi accepti buscaran finançament per poder costejar els 160.000€ que calculen que costarà l’obra.

Llegir 454 vegades