Joan Anton Abellan prepara un llibre sobre la història dels restaurants del Pla de l'Estany

L'escriptor i historiador JoanAnton Abellan ha aprofitat al màxim aquest període de confinament per recuperar alguns projectes i per engegar-ne de nous. Un d'ells és un llibre sobre la història dels restaurants del Pla de l'Estany.  

Ja abans del decret d'estat d'alarma el mateix escriptor i la seva editora Mia Masgrau havien consensuat que seria el moment de tirar endavant alguna nova publicació. Ja en ple confinament, Abellan, que és cuiner de professió,es va proposar el repte de fer cada dia un plat diferent i penjar-ho a les xarxes socials i va ser a partir d'aquí que va sortir la idea del nou llibre.

Des d'un primer moment, Abellan va voler defugir dels llibres de cuina tradicionals que recopilen receptes i es va plantejar una publicació que, a més, reflecteixi la diversitat i varietat d'establiments de restauració que hi ha a la comarca del Pla de l'Estany. Si que cada restaurant aportarà una recepta però el llibre incorporarà la història personal del propietari i del mateix establiment, bastida amb dades històriques. A més hi haurà un apartat dedicat a parlar de la història de la restauració a la comarca des de l'època dels camins rals i la Via Augusta amb hostals i fondes a peu de carretera fins a l'actualitat.

Per a fer realitat el llibre, Abellan ha començat a contactar amb tots els restaurants de la comarca, una tasca que no està sent senzilla ja que la majoria estan tancats per l'estat d'alarma. Abellan calcula que a dia d'avui hi ha una setantena de restaurants al Pla de l'Estany. La intenció seria publica el llibre a finals d'any.

Joan Anton Abellan prepara un llibre sobre la història dels restaurants del Pla de l'Estany

Joan Anton Abellan prepara un llibre sobre la història dels restaurants del Pla de l'Estany

L'escriptor i historiador JoanAnton Abellan ha aprofitat al màxim aquest període de confinament per recuperar alguns projectes i per engegar-ne de nous. Un d'ells és un llibre sobre la història dels restaurants del Pla de l'Estany.  

Ja abans del decret d'estat d'alarma el mateix escriptor i la seva editora Mia Masgrau havien consensuat que seria el moment de tirar endavant alguna nova publicació. Ja en ple confinament, Abellan, que és cuiner de professió,es va proposar el repte de fer cada dia un plat diferent i penjar-ho a les xarxes socials i va ser a partir d'aquí que va sortir la idea del nou llibre.

Des d'un primer moment, Abellan va voler defugir dels llibres de cuina tradicionals que recopilen receptes i es va plantejar una publicació que, a més, reflecteixi la diversitat i varietat d'establiments de restauració que hi ha a la comarca del Pla de l'Estany. Si que cada restaurant aportarà una recepta però el llibre incorporarà la història personal del propietari i del mateix establiment, bastida amb dades històriques. A més hi haurà un apartat dedicat a parlar de la història de la restauració a la comarca des de l'època dels camins rals i la Via Augusta amb hostals i fondes a peu de carretera fins a l'actualitat.

Per a fer realitat el llibre, Abellan ha començat a contactar amb tots els restaurants de la comarca, una tasca que no està sent senzilla ja que la majoria estan tancats per l'estat d'alarma. Abellan calcula que a dia d'avui hi ha una setantena de restaurants al Pla de l'Estany. La intenció seria publica el llibre a finals d'any.