Esponellà

A la comarca del Pla de l’Estany s’han registrat trenta-tres trampes per capturar vespes asiàtiques, així com una dotzena de nius inactius dalt dels arbres.

El Consell Comarcal ha aprovat les bases per la licitació del nou servei de recollida d’escombraries, que tindrà una vigència de cinc anys. L’anterior contracte es va acabar el mes de novembre i ara calia fer una adjudicació nova.

Després de l’aturada obligada per la pandèmia, l’Ajuntament d’Esponellà aprofita la possibiltat de tornar a fer trobades per reprendre la participació ciutadana. Aquest mes de març ha preparat diverses sessions per continuar amb les qüestions que tenien engegades.

Esponellà ja té una ordenança que regula els pisos d’ús turístic del municipi. Dilluns passat es va acabar el període d’exposició pública i al no rebre cap al·legació, la normativa va quedar aprovada definitivament.

Esponellà ha acabat d’arreglar els miradors de la zona del salt d’Espolla, al Veïnat de Martís. Aquest espai va quedar malmès durant el temporal Glòria i ha calgut una actuació per consolidar el terreny i reparar el camí d’accés.

A la resta de la comarca del Pla de l’Estany, Junts per Catalunya també ha obtingut un suport majoritari. Tant és així que s’ha imposat a tots els pobles, fins i tot en aquells on tradicionalment governa Esquerra Republicana.  

Els Mossos d’Esquadra han alertat d’una modalitat de venda agressiva que afecta, sobretot, al col·lectiu de gent gran. Es tracta d’una modalitat de venda agressiva, en la que presumptes comercials d’algun servei contacten amb les persones a través d’una trucada telefònica i s’ofereixen per fer demostracions a domicili de diversos productes, ja siguin terapèutics, neteja d’ozó, o productes relacionats amb la COVID-19, entre d’altres.

Aquest cap de setmana Esponellà hauria de viure la Festa de la Candelera, una de les festes més arrelades a la població, amb tradicions com el Ball del Tortell. La pandèmia ha fet que el consistori, juntament amb les pabordesses d’aquest any, hagin decidit ajornar la Festa fins l’any que ve, per poder-la celebrar amb total normalitat.

La Generalitat ha anunciat les noves restriccions que s’aplicaran a partir de dilluns vinent, 8 de febrer. Confinament comarcal, reobertura d’equipaments esportius i més hores d’obertura dels bars i restaurants són algunes de les novetats.

Després de dos anys durant els quals s’han anat fent diversos ingressos a l’Arxiu Nacional de Catalunya, ja es pot fer la consulta en línia de tot l’arxiu documental de la família Fortuny, barons d’Esponellà. Es tracta d’una extensa documentació formada per 1.363 unitats en paper, resultat de l’acumulació patrimonial derivada de dos enllaços matrimonials successius entre hereus de poderosos llinatges, celebrats el 1815 i el 1837.

L'Ajuntament d'Esponellà ja disposa de la nova ordenança que regula els habitatges d'ús turístic que hi ha en aquest municipi. El consistori va aprovar dimecres passat aquest document que vol ser una eina preventiva que eviti arribar a una situació límit o de saturació.

El Govern de la Generalitat  impulsarà la reparació d'emergència del pont sobre el riu Fluvià situat a la carretera GIP-5121 entre Esponellà i Crespià, pel mal estat de la infraestructura.

El Consell Comarcal del Pla de l’Estany ha aprovat en l’últim ple el Pla LGBTI comarcal 2021-2025 per garantir els drets del col·lectiu i fer front a les situacions de discriminació que pateixen.

L’Agència Catalana de l’Aigua i el Consell Comarcal del Pla de l’Estany han aprovat el conveni per a la redacció del projecte constructiu del sanejament d’Esponellà, amb un pressupost de 59.700€.

La Càtedra d'Esport i Educació Física - Centre d'Estudis Olímpics de la Universitat de Girona han engegat la quarta edició de Culturesportitza’t, un concurs de cultura esportiva adreçat a nens i nenes de sisè de primària de les escoles del Pla de l’Estany.

Esponellà està acabant de tancar el pressupost de 2021, que s’aprovarà en els propers dies. L’alcalde, David Juan, ha avançat que serà un pressupost a l’alça, ja que amb els canvis de normatives, podran utilitzar romanents i estalvis per poder invertir en el municipi.

L’alcalde de Cornellà del Terri, Salvador Coll, és el nou cap comarcal de Junts per Catalunya. Aquest cap de setmana s’han votat les executives comarcals arreu de la demarcació. Al Pla de l’Estany es va presentar una única candidatura, formada per quinze persones, i va rebre el suport de la majoria dels associats del Pla de l’Estany.

Des d’aquest dimecres, bars, restaurants i centres d’estètica i belles que s’han vist afectats per les noves restriccions de la COVID-19 poden demanar les ajudes que atorga la Generalitat.

L’Ajuntament d’Esponellà ha preparat les Jornades de treball al castell d’Esponellà per aquest cap de setmana.

El Pla de l’Estany va commemorar el tercer aniversari de l’1 d’Octubre amb diversos actes. Destaca la proposta de Cornellà del Terri, on es va fer una doble commemoració.

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) per a millorar l'experiència de l'usuari i per a recollir informació estadística anònima que s'envia a tercers per al seu processament. Si ho accepteu cliqueu "D'acord"; si voleu més informació sobre la política de privacitat accediu a "Saber-ne més", o podeu continuar sense habilitar les galetes (l'experiència de navegació es podria veure afectada).