Banyoles Televisió

La periodista banyolina Bàrbara Julbe presenta la seva primera novel·la "On em portin els ametllers"

Valorar aquest article
(0 vots)

“On em portin els ametllers” és la primera novel·la de la periodista banyolina Bàrbara Julbe que ha trobat en aquest gènere la manera d’exterioritzar la dura experiència personal de perdre el fill que estava esperant al cinquè mes d’embaràs.

Corresponsal de RAC1 i La Vanguardia a les comarques gironines, Julbe va començar el projecte d’escriure una novel·la l’any 2013 després de conèixer l’experiència d’una parella propera que va marxar a Austràlia a buscar feina i un cop allà es van separar. Un punt de partida que gairebé no tenia res a veure amb el llibre que presenta ara. De fet, va deixar aparcat el projecte fins que, després de viure aquesta experiència traumàtica, va decidir donar un tomb a la història i abocar tot el dol i totes les emocions al llibre.

El llibre manté la idea inicial però situa la historia a cavall entre Mallorca i el Pla de l’Estany i explica com el destí escapça el somni de la Ivet, la protagonista, de ser mare. Només aconseguirà enfrontar-se a tot el que li està passant després d’un intens procés de descoberta interior. Una de les intencions de la novel·la és obrir camí i que es parli molt més d’aquesta qüestió.

“On em portin els ametllers” es presenta aquest dijous al Museu Darder de Banyoles a les 8 del vespre.

Darrera modificació el

Mitjà

Banyoles Televisió - C/ Concòrdia Aigües de l'Estany, 30, 17.820 BANYOLES (Girona) - Tel 972 58 11 12 | Avís legal

A dalt Versió d'escriptori