Sant Miquel de Campmajor

El Consell Comarcal del Pla de l’Estany ha aprovat en l’últim ple el Pla LGBTI comarcal 2021-2025 per garantir els drets del col·lectiu i fer front a les situacions de discriminació que pateixen.

La Junta Directiva de la Federació Catalana de Futbol ha fixat, en la seva reunió del mes de novembre, la data per al retorn de les competicions d'àmbit territorial a Catalunya. Ho ha fet després de saber que el Govern prorroga l'aturada de l'activitat esportiva federada fins el 23 de novembre i que, a priori, després d'aquesta data hi haurà el procés de desescalada amb la represa de les activitats a l'aire lliure.

L’Ajuntament de Sant Miquel de Campmajor ha decidit no acollir-se a l’oferta de la Generalitat i mantenir l’antiga escola La Roqueta tancada. Després de sondejar les famílies amb fills en edat escolar i veure que no hi hauria prou volum d’alumnes per garantir una continuïtat, han optat per no reobrir el centre.

L’alcalde de Cornellà del Terri, Salvador Coll, és el nou cap comarcal de Junts per Catalunya. Aquest cap de setmana s’han votat les executives comarcals arreu de la demarcació. Al Pla de l’Estany es va presentar una única candidatura, formada per quinze persones, i va rebre el suport de la majoria dels associats del Pla de l’Estany.

Després de mesos reclamant l’arranjament de la carretera GI-524, la Generalitat ha posat fil a l’agulla i ha fet les millores necessàries per garantir la seguretat dels usuaris de la via.

Abans d’acabar aquest 2020 Sant Miquel de Campmajor tindrà un nou model de recollida de residus. Al ser una població disseminada, s’ha optat per un model d’àrees tancades, de manera que els veïns i veïnes hauran d’accedir amb una clau o un codi per llençar les seves escombraries.

Des d’aquest dimecres, bars, restaurants i centres d’estètica i belles que s’han vist afectats per les noves restriccions de la COVID-19 poden demanar les ajudes que atorga la Generalitat.

L’Ajuntament de Sant Miquel de Campmajor ha adjudicat el projecte per renovar la instal·lació elèctrica i el sistema de il·luminació del camp de futbol. Aquests treballs completen el canvi de il·luminació pública, passant a llum LED, que el consistori va iniciar l’any 2018 i que ha permès que en un any hagin reduït un 30% la factura elèctrica del municipi.

Veïns i veïnes de Sant Miquel de Campmajor podran decidir en què inverteix 10.000€, l’ajuntament. El consistori inclourà per primera vegada una partida al pressupost de 2021 destinada al pressupost participatiu.

La cultura ha estat la gran protagonista d’aquest cap de setmana a Sant Miquel de Campmajor. En condicions normals, aquest últim dissabte i diumenge de setembre hauria d’haver estat el cap de setmana de la Festa Major dedicada al patró del poble però enmig de la situació actual de pandèmia el consistori va optar per suspendre-la i, en el seu lloc, apostar per les propostes culturals.

L’Ajuntament de Sant Miquel de Campmajor ha decidit suspendre la Festa Major i, a canvi, programar diverses activitats de caire cultural.

Sant Miquel de Campmajor rebrà 357.192€ del Pla Únic d’Obres i Serveis de la Generalitat de Catalunya, el que suposa pràcticament el 95% del pressupost total que havien demanat per finançar els projectes proposats.

Era de preveure però fins ara no s’ha fet oficial. Els clubs de futbol de la comarca del Pla de l’Estany han decidit ajornar la 6a edició de la Copa Pla de l’Estany fins a la temporada vinent. Aquesta decisió s’ha pres per la impossibilitat de celebrar els partits de futbol amb normalitat degut a les estrictes i necessàries mesures de seguretat que s’imposen des de les autoritats sanitàries per combatre la propagació de la COVID-19.

El Pla d’Ordenació Urbanística Municipal de Sant Miquel de Campmajor haurà de seguir esperant. El consistori ha vist com el text refós que va aprovar per unanimitat en un ple extraordinari el passat mes de febrer ha estat novament “tombat” per la Comissió d’Urbanisme de Girona.

El Departament d'Educació estudiarà reobrir el curs 2021-2022 algunes de les escoles de pobles petits de les comarques gironines que van tancar a causa de la pèrdua d'alumnes i que ho han sol·licitat. Entre aquests s’hi troba Sant Miquel de Campmajor que és precisament l’últim centre educatiu rural de la demarcació que va tancar, ara fa quatre anys.

Sant Miquel de Campmajor és un dels cinquanta municipis que han signat el protocol d'intencions per constituir l'Associació de Municipis i Entitats per l'Energia Pública, l'AMEP.

Les pluges de divendres passat a la tarda van deixar empremta a Sant Miquel de Campmajor, i encara avui es poden veure els seus efectes. Una mànega d’aire i pedra d’uns sis mil·límetres de diàmetre van malmetre una zona molt localitzada, d’uns 200 metres a la vora del Ritort, a tocar de la GI-524.

L’Ajuntament de Sant Miquel de Campmajor ha prohibit el pas de vehicles de motor a la zona del veïnat del Castell de Roca. El consistori ha pres aquesta decisió després de que en els últims mesos augmentessin les acampades i trobades a aquesta zona.

La Federació Catalana de Futbol ha donat llum verd a les dates d'inici de competició del futbol i futbol sala per la temporada 2020-2021. Així doncs els diferents equips i clubs de la comarca del Pla de l'Estany ja poden començar a planificar amb detall la seva preparació per arribar a un estat òptim a l'inici dels campionats.

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) per a millorar l'experiència de l'usuari i per a recollir informació estadística anònima que s'envia a tercers per al seu processament. Si ho accepteu cliqueu "D'acord"; si voleu més informació sobre la política de privacitat accediu a "Saber-ne més", o podeu continuar sense habilitar les galetes (l'experiència de navegació es podria veure afectada).