Sant Miquel de Campmajor

La cultura ha estat la gran protagonista d’aquest cap de setmana a Sant Miquel de Campmajor. En condicions normals, aquest últim dissabte i diumenge de setembre hauria d’haver estat el cap de setmana de la Festa Major dedicada al patró del poble però enmig de la situació actual de pandèmia el consistori va optar per suspendre-la i, en el seu lloc, apostar per les propostes culturals.

L’Ajuntament de Sant Miquel de Campmajor ha decidit suspendre la Festa Major i, a canvi, programar diverses activitats de caire cultural.

Sant Miquel de Campmajor rebrà 357.192€ del Pla Únic d’Obres i Serveis de la Generalitat de Catalunya, el que suposa pràcticament el 95% del pressupost total que havien demanat per finançar els projectes proposats.

Era de preveure però fins ara no s’ha fet oficial. Els clubs de futbol de la comarca del Pla de l’Estany han decidit ajornar la 6a edició de la Copa Pla de l’Estany fins a la temporada vinent. Aquesta decisió s’ha pres per la impossibilitat de celebrar els partits de futbol amb normalitat degut a les estrictes i necessàries mesures de seguretat que s’imposen des de les autoritats sanitàries per combatre la propagació de la COVID-19.

El Pla d’Ordenació Urbanística Municipal de Sant Miquel de Campmajor haurà de seguir esperant. El consistori ha vist com el text refós que va aprovar per unanimitat en un ple extraordinari el passat mes de febrer ha estat novament “tombat” per la Comissió d’Urbanisme de Girona.

El Departament d'Educació estudiarà reobrir el curs 2021-2022 algunes de les escoles de pobles petits de les comarques gironines que van tancar a causa de la pèrdua d'alumnes i que ho han sol·licitat. Entre aquests s’hi troba Sant Miquel de Campmajor que és precisament l’últim centre educatiu rural de la demarcació que va tancar, ara fa quatre anys.

Sant Miquel de Campmajor és un dels cinquanta municipis que han signat el protocol d'intencions per constituir l'Associació de Municipis i Entitats per l'Energia Pública, l'AMEP.

Les pluges de divendres passat a la tarda van deixar empremta a Sant Miquel de Campmajor, i encara avui es poden veure els seus efectes. Una mànega d’aire i pedra d’uns sis mil·límetres de diàmetre van malmetre una zona molt localitzada, d’uns 200 metres a la vora del Ritort, a tocar de la GI-524.

L’Ajuntament de Sant Miquel de Campmajor ha prohibit el pas de vehicles de motor a la zona del veïnat del Castell de Roca. El consistori ha pres aquesta decisió després de que en els últims mesos augmentessin les acampades i trobades a aquesta zona.

La Federació Catalana de Futbol ha donat llum verd a les dates d'inici de competició del futbol i futbol sala per la temporada 2020-2021. Així doncs els diferents equips i clubs de la comarca del Pla de l'Estany ja poden començar a planificar amb detall la seva preparació per arribar a un estat òptim a l'inici dels campionats.

El nombre de persones desocupades segueix pujant de forma important al Pla de l’Estany i especialment des de l’esclat de la crisi derivada del coronavirus. L’Observatori del Treball de la Generalitat xifra en 1.377 els aturats de la comarca en el moment de tancar el mes de maig. Són quasi 60 més que a l’abril i 300 més que els que hi havia al febrer. La xifra se situa en els nivells d’atur que hi havia el març de 2016.

Els Ajuntaments de Camós i Sant Miquel de Campmajor se sumen a la llista de municipis que ofereixen espais buits per poder encabir estudiants de cares al curs vinent.

Tres dels quatre equips del Pla de l’Estany que militen a Quarta Catalana, UE Sant Miquel, FC Serinyà i AE Cornellà,  s’han quedat a les portes d’ascendir de categoria per petits detalls. La Federació Catalana de Futbol va anunciar aquest dimecres a la tarda com queden resoltes les lligues de futbol i futbol sala territorial amateur després de determinar acabar-les sense descensos i amb ascensos.

L’Ajuntament de Sant Miquel de Campmajor no ha volgut que el confinament i la crisi del coronavirus eliminessin la Festa de Santa Quitèria del calendari de 2020. És per això que fa unes tres setmanes van començar a treballar per veure com podien fer arribar les celebracions a tota la ciutadania.

L’Ajuntament de Sant Miquel de Campmajor ja ha donat a conèixer el veredicte de la primera edició del Concurs Literari de la Vall del Terri.

La generació de residus municipals a la comarca del Pla de l’Estany s’ha reduït un 1’2%, quedant en 1’33kg per habitant i dia, aquest 2019. 

El departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha presentat aquest dilluns el document marc d’educació en el lleure que garanteix que colònies, casals, campaments i camps de treball, entre d’altres, es puguin dur a terme aquest estiu amb garanties de seguretat, d’una forma diferent a la que estàvem acostumats.

El Pla de l’Estany suma 408 Expedients de regulació temporal d’ocupació, des del passat 22 de març, segons les dades de l’observatori del treball i el model productiu, actualitzades l’1 de maig.

L’Associació de Micropobles de Catalunya, de la qual formen part Sant Miquel de Campmajor i Esponellà, ha repartit 1.500 mascaretes de protecció FFP2 al Centre d’Assistència Primària i a la Clínica Salus de Banyoles, així com a l’Hospital Josep Trueta de Girona, hospital de referència al Pla de l’Estany.

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) per a millorar l'experiència de l'usuari i per a recollir informació estadística anònima que s'envia a tercers per al seu processament. Si ho accepteu cliqueu "D'acord"; si voleu més informació sobre la política de privacitat accediu a "Saber-ne més", o podeu continuar sense habilitar les galetes (l'experiència de navegació es podria veure afectada).