Banyoles aprofita les taronges amargues dels tarongers municipals per fer la seva pròpia melmelada

El Centre Especial de Treball  El Puig i el restaurant Can Xapes han treballat plegats per crear la melmelada de taronja amarga de Banyoles.

Cada any, quan es recollien les taronges de l’arbrat municipal, es cedien a alguna entitat social i a veïns de Banyoles interessats per a que les fessin servir. Aquest any, des de l’Ajuntament de Banyoles s’ha apostat per fer un pas més i intentar que les taronges que acabaven al residu orgànic es poguessin reaprofitar.

Són taronges amargues i bones per a fer melmelada. D’una banda, el consistori va contactar amb l’entitat Espigoladors, que es dedica a lluitar contra el malbaratament alimentari, i se’ls van cedir 350kg de taronges que han transformat en melmelada a través d’un obrador social. D’altra banda, han apostat per una altra acció de km0: fer una melmelada pròpia amb El Puig, que són els que cada any recullen les taronges i poden els arbres, i Can Xapes, que ha ajudat amb l’elaboració de la confitura.

 El xef de Can Xapes, Lluc Quintana, ha explicat que la intenció és consolidar aquesta prova pilot. Des del restaurant, a més, col·laboren amb altres accions per conscienciar sobre el malbaratament alimentari.

Per la melmelada de Banyoles es van destinar uns 400kg i han sortit una cinquantena de pots.

Recordem que el Restaurant Can Xapes desenvolupa un projecte social, a través de 3Accions. Aquest any tenen una vintena d’alumnes que aprenen l’ofici, i que han col·laborat també en l’elaboració de les melmelades.

Banyoles aprofita les taronges amargues dels tarongers municipals per fer la seva pròpia melmelada

Banyoles aprofita les taronges amargues dels tarongers municipals per fer la seva pròpia melmelada

El Centre Especial de Treball  El Puig i el restaurant Can Xapes han treballat plegats per crear la melmelada de taronja amarga de Banyoles.

Cada any, quan es recollien les taronges de l’arbrat municipal, es cedien a alguna entitat social i a veïns de Banyoles interessats per a que les fessin servir. Aquest any, des de l’Ajuntament de Banyoles s’ha apostat per fer un pas més i intentar que les taronges que acabaven al residu orgànic es poguessin reaprofitar.

Són taronges amargues i bones per a fer melmelada. D’una banda, el consistori va contactar amb l’entitat Espigoladors, que es dedica a lluitar contra el malbaratament alimentari, i se’ls van cedir 350kg de taronges que han transformat en melmelada a través d’un obrador social. D’altra banda, han apostat per una altra acció de km0: fer una melmelada pròpia amb El Puig, que són els que cada any recullen les taronges i poden els arbres, i Can Xapes, que ha ajudat amb l’elaboració de la confitura.

 El xef de Can Xapes, Lluc Quintana, ha explicat que la intenció és consolidar aquesta prova pilot. Des del restaurant, a més, col·laboren amb altres accions per conscienciar sobre el malbaratament alimentari.

Per la melmelada de Banyoles es van destinar uns 400kg i han sortit una cinquantena de pots.

Recordem que el Restaurant Can Xapes desenvolupa un projecte social, a través de 3Accions. Aquest any tenen una vintena d’alumnes que aprenen l’ofici, i que han col·laborat també en l’elaboració de les melmelades.

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) per a millorar l'experiència de l'usuari i per a recollir informació estadística anònima que s'envia a tercers per al seu processament. Si ho accepteu cliqueu "D'acord"; si voleu més informació sobre la política de privacitat accediu a "Saber-ne més", o podeu continuar sense habilitar les galetes (l'experiència de navegació es podria veure afectada).