El Teatre Municipal de Banyoles va acollir aquest dissabte la final del Concurs Millor Pa de Pagès Català 2024, que va coronar l’establiment Montserrat Forners de Barcelona com a guanyador d'aquesta prestigiosa competició.
L'esdeveniment va comptar amb la presència de professionals del sector, autoritats i públic general, demostrant l'interès creixent per la qualitat i la tradició del pa de pagès català. Aquest concurs no només reconeix l'excel·lència en l'elaboració del pa, sinó que també posa en valor l'ofici de forner i la importància de mantenir vives les tradicions gastronòmiques catalanes. El president del Jurat en aquesta final va ser l’alcalde de Banyoles i president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer. A la gala hi van assistir també el director general d'Empreses Agroalimentàries Qualitat i Gastronomia Joan Gòdia i representants de Gremis de Flequers de Girona, Tarragona, Barcelona i Federació Catalana.
Els finalistes d’aquest 2024 van ser Xavier Pàmies del Forn Sistaré de Reus, Joan Urrea del Forn Espurna de Berga, Andreu Bertran del Forn Mistral de Barcelona i Francesc Massana de Forn Massana de Cornellà de Llobregat. Marc Casamitjana, responsable de Forn Montserrat al Baix Guinardó, va rebre el premi de 2.000 euros i una placa acreditativa que reconeix l'excel·lència del seu pa de pagès. Ell mateix es mostrava satisfet de repetir un guardó que ja havia obtingut el 2022 i posava èmfasi en la importància de consumir productes artesans del territori.
El President de la IGP Pa de Pagès Català i el Director General d’Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia van fer entrega del mèrit del reconeixement a l'excel·lència empresarial, a títol pòstum, a l'expresident de la IGP Pa de Pagès Català, Antoni Figuera. Es van atorgar també les distincions de Jove Empresari a Emilio Ojeda del Forn artesà Lluna de St. Joan Despí i Servei d'Excel·lència en el servei a Jordi Morera de l’Espiga d’Or de Vilanova I la Geltrú. L’acte va comptar amb l’actuació del Cor de Teatre i va acabar amb una degustació de productes artesans de fleca i d’algunes de les DOP/IGP catalanes al Forn Figueras.