Banyoles lliura al Forn Montserrat de Barcelona el guardó a Millor Pa de Pagès Català del 2024

 El Teatre Municipal de Banyoles va acollir aquest dissabte la final del Concurs Millor Pa de Pagès Català 2024, que va coronar l’establiment Montserrat Forners de Barcelona com a guanyador d'aquesta prestigiosa competició.

L'esdeveniment va comptar amb la presència de professionals del sector, autoritats i públic general, demostrant l'interès creixent per la qualitat i la tradició del pa de pagès català. Aquest concurs no només reconeix l'excel·lència en l'elaboració del pa, sinó que també posa en valor l'ofici de forner i la importància de mantenir vives les tradicions gastronòmiques catalanes. El president del Jurat en aquesta final va ser l’alcalde de Banyoles i president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer. A la gala hi van assistir també el director general d'Empreses Agroalimentàries Qualitat i Gastronomia  Joan Gòdia i representants de Gremis de Flequers de Girona, Tarragona, Barcelona i Federació Catalana.

Els finalistes d’aquest 2024 van ser Xavier Pàmies del Forn Sistaré de Reus, Joan Urrea del Forn Espurna de Berga, Andreu Bertran del Forn Mistral de Barcelona i Francesc Massana de Forn Massana de Cornellà de Llobregat. Marc Casamitjana, responsable de Forn Montserrat al Baix Guinardó, va rebre el premi de 2.000 euros i una placa acreditativa que reconeix l'excel·lència del seu pa de pagès. Ell mateix es mostrava satisfet de repetir un guardó que ja havia obtingut el 2022 i posava èmfasi en la importància de consumir productes artesans del territori.

 El President de la IGP Pa de Pagès Català i el Director General d’Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia van fer entrega del mèrit del reconeixement a l'excel·lència empresarial, a títol pòstum, a l'expresident de la IGP Pa de Pagès Català, Antoni Figuera. Es van atorgar també les distincions de Jove Empresari a Emilio Ojeda del Forn artesà Lluna de St. Joan Despí i Servei d'Excel·lència en el servei a Jordi Morera de l’Espiga d’Or de Vilanova I la Geltrú. L’acte va comptar amb l’actuació del Cor de Teatre i va acabar amb una degustació de productes artesans de fleca i d’algunes de les DOP/IGP catalanes al Forn Figueras.

Banyoles lliura al Forn Montserrat de Barcelona el guardó a Millor Pa de Pagès Català del 2024

Banyoles lliura al Forn Montserrat de Barcelona el guardó a Millor Pa de Pagès Català del 2024

 El Teatre Municipal de Banyoles va acollir aquest dissabte la final del Concurs Millor Pa de Pagès Català 2024, que va coronar l’establiment Montserrat Forners de Barcelona com a guanyador d'aquesta prestigiosa competició.

L'esdeveniment va comptar amb la presència de professionals del sector, autoritats i públic general, demostrant l'interès creixent per la qualitat i la tradició del pa de pagès català. Aquest concurs no només reconeix l'excel·lència en l'elaboració del pa, sinó que també posa en valor l'ofici de forner i la importància de mantenir vives les tradicions gastronòmiques catalanes. El president del Jurat en aquesta final va ser l’alcalde de Banyoles i president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer. A la gala hi van assistir també el director general d'Empreses Agroalimentàries Qualitat i Gastronomia  Joan Gòdia i representants de Gremis de Flequers de Girona, Tarragona, Barcelona i Federació Catalana.

Els finalistes d’aquest 2024 van ser Xavier Pàmies del Forn Sistaré de Reus, Joan Urrea del Forn Espurna de Berga, Andreu Bertran del Forn Mistral de Barcelona i Francesc Massana de Forn Massana de Cornellà de Llobregat. Marc Casamitjana, responsable de Forn Montserrat al Baix Guinardó, va rebre el premi de 2.000 euros i una placa acreditativa que reconeix l'excel·lència del seu pa de pagès. Ell mateix es mostrava satisfet de repetir un guardó que ja havia obtingut el 2022 i posava èmfasi en la importància de consumir productes artesans del territori.

 El President de la IGP Pa de Pagès Català i el Director General d’Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia van fer entrega del mèrit del reconeixement a l'excel·lència empresarial, a títol pòstum, a l'expresident de la IGP Pa de Pagès Català, Antoni Figuera. Es van atorgar també les distincions de Jove Empresari a Emilio Ojeda del Forn artesà Lluna de St. Joan Despí i Servei d'Excel·lència en el servei a Jordi Morera de l’Espiga d’Or de Vilanova I la Geltrú. L’acte va comptar amb l’actuació del Cor de Teatre i va acabar amb una degustació de productes artesans de fleca i d’algunes de les DOP/IGP catalanes al Forn Figueras.

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) per a millorar l'experiència de l'usuari i per a recollir informació estadística anònima que s'envia a tercers per al seu processament. Si ho accepteu cliqueu "D'acord"; si voleu més informació sobre la política de privacitat accediu a "Saber-ne més", o podeu continuar sense habilitar les galetes (l'experiència de navegació es podria veure afectada).