Més d'una vintena d'explotacions agràries, allotjaments i restaurants del Pla de l'Estany han obert les seves portes aquest cap de setmana per ensenyar les seves instal·lacions i els seus processos productius en el marc de la 3a edició del Benvinguts a Pagès. Tota una experiència que malgrat la pluja del diumenge al matí ha despertat l'interès d'un gran nombre de famílies, fent que la participació fos elevada.
La consellera d'Agricultura, ramaderia, Pesca i Alimentació va visitar dissabte la granja Mas Colomer d'Esponellà on insistia en l'obsessió de la Generalitat de reivindicar que som el que mengem i de posar en valor els estàndards de qualitat, tant de la producció com del producte.
Per la seva banda, Ramon Sentmartí, director gerent destacava l'optimisme de la organització davant una edició que ha experimentat un creixement important tant pel que fa a l'oferta d'activitats com pel que respecta a la participació de les famílies.
Al Pla de l'Estany, els visitants han pogut visitar el celler Baronia de Vilademuls, els productors de mel Dolça Abella de Crespià, la granja Mas Colomer d'Esponellà, Mas Auró d'Esponellà que es dedica a la producció d'oli, l'explotació familiar Nous Can Llavanera i els ramaders de Vedella del Terraprim d'Orfes.