Ferran Vila ha estat guardonat com a millor sommelier de Catalunya. Ell va obtenir la millor nota del jurat, per davant de Marc Terés, del Restaurant Osmosis de Barcelona, i Anna Casabona, del Celler de Capçanes.
Els sommeliers van haver de demostrar la seva destresa en diverses proves com decantació, tast, maridatge, estil i idioma, entre d’altres, i fer-ho tot en un temps determinat. Ferran Vila explica que per participar a aquests concursos cal molta preparació i constància durant l’any. Han de superar una prova teòrica, de 90 minuts, i després una de més pràctica en la que tenen el temps just per fer-ho tot i fer-ho bé.
Vila s’ha mostrat content d’haver guanyat aquest concurs i suposa un pas més en la seva carrera professional i també una satisfacció personal, ja que, assegura, a Catalunya hi ha un nivell molt alt.
L’any passat va quedar tercer en aquesta competició i, amb els que van quedar primer i segon, van anar a competir al campionat d’Espanya, on van aconseguir quedar entre els vuit primers. Enguany, tornarà a anar al campionat estatal juntament amb Terés i Casabona, que es farà a Madrid l’abril vinent.
Fins fa un mes, Ferran Vila regentava amb el seu germà Jaume el Restaurant La Banyeta de Palol de Revardit. Ara, però, ha fitxat com a sommelier a la Fortalesa de Sant Julià, gestionat pel Grup ABaC de Barcelona, que s’obrirà properament cara el públic.