Josep M. Corominas, de Cal Flequer, reconegut com a Mestre Artesà Alimentari

El pastisser de Cornellà del Terri Josep Maria Corominas és una de les vint-i-sis persones que han rebut el diploma de Mestre Artesà Alimentari per part del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya.

Aquest títol és un reconeixement del mestratge amb el que l’artesà exerceix el seu ofici. La Comissió d’Artesania Alimentària Catalana ha d’emetre un informe favorable de les propostes presentades i després la Generalitat atorga el reconeixement. Pel pastisser de Cornellà del Terri, aquest diploma suposa un reconeixement a la seva feina durant tots aquests anys, però assegura que sempre ha intentat mantenir l’artesania al seu ofici.

Josep Maria Corominas forma part de la tercera generació de pastissers i flequers que tenen documentada. Tot i que sospiten que abans que el seu avi, ja hi va haver una altra generació que es va dedicar a aquest negoci, l’any 1896 el seu avi Jaume Corominas va començar el negoci de Cal Flequer.

La primera botiga que van obrir va ser la de Cornellà del Terri. Ara al municipi n’hi ha dues, i han obert set botigues més a Banyoles, Mata, Girona, Celrà i Sarrià de Ter. Josep Maria Corominas i els seus tres germans s’encarreguen del negoci. En total l’empresa compta amb 46 treballadors.

Aquest any s’han donat vint-i-sis diplomes de Mestre Artesà Alimentari. Concretament a sis carnisser, cansaladers i xarcuters, a nou forners, a nou pastissers i a dos xurrers. Del total, només set artesans són de la demarcació de Girona i Josep Maria Corominas és l’únic del Pla de l’Estany.

Josep M. Corominas, de Cal Flequer, reconegut com a Mestre Artesà Alimentari

Josep M. Corominas, de Cal Flequer, reconegut com a Mestre Artesà Alimentari

El pastisser de Cornellà del Terri Josep Maria Corominas és una de les vint-i-sis persones que han rebut el diploma de Mestre Artesà Alimentari per part del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya.

Aquest títol és un reconeixement del mestratge amb el que l’artesà exerceix el seu ofici. La Comissió d’Artesania Alimentària Catalana ha d’emetre un informe favorable de les propostes presentades i després la Generalitat atorga el reconeixement. Pel pastisser de Cornellà del Terri, aquest diploma suposa un reconeixement a la seva feina durant tots aquests anys, però assegura que sempre ha intentat mantenir l’artesania al seu ofici.

Josep Maria Corominas forma part de la tercera generació de pastissers i flequers que tenen documentada. Tot i que sospiten que abans que el seu avi, ja hi va haver una altra generació que es va dedicar a aquest negoci, l’any 1896 el seu avi Jaume Corominas va començar el negoci de Cal Flequer.

La primera botiga que van obrir va ser la de Cornellà del Terri. Ara al municipi n’hi ha dues, i han obert set botigues més a Banyoles, Mata, Girona, Celrà i Sarrià de Ter. Josep Maria Corominas i els seus tres germans s’encarreguen del negoci. En total l’empresa compta amb 46 treballadors.

Aquest any s’han donat vint-i-sis diplomes de Mestre Artesà Alimentari. Concretament a sis carnisser, cansaladers i xarcuters, a nou forners, a nou pastissers i a dos xurrers. Del total, només set artesans són de la demarcació de Girona i Josep Maria Corominas és l’únic del Pla de l’Estany.