Colors: Yellow Color

La Diputació de Girona destinarà dos milions tres-cents mil euros en la campanya “Del pla a l’acció”. Aquesta iniciativa preveu l’execució de 387 accions per millorar l’eficiència energètica a les comarques gironines i reduir l’emissió de gasos amb efecte hivernacle, entre aquest any i l’any vinent.

Durant aquesta segona quinzena de setembre, l’Ajuntament de Banyoles està adequant la zona del Parc de la Draga més propera al Club Natació Banyoles. Les obres d’ampliació de l’entitat esportiva que es van dur a terme l’estiu passat havien obligat a enretirar una part del carril bici que ara s’està refent amb un nou recorregut més proper al parc.

El Consorci de l’Estany iniciarà dilluns diferents actuacions de millora al sector dels Amaradors, a la zona nord de l’Estany de Banyoles. El cost del projecte és de 57.803,92€, dels quals el Consorci de l’Estany ha aconseguit un ajut que cobreix el 90% del total a través de la convocatòria d’ajuts per actuacions en els espais naturals protegits de Catalunya de la Generalitat de Catalunya.

L’Ajuntament de Banyoles vol contribuir a l’eliminació de bosses de plàstic al mercat setmanal de la ciutat tot promovent la utilització de bosses reciclables. Per a fer-ho ha presentat la campanya titulada ‘Al mercat de Banyoles sí reciclables, no plàstics!’que s’iniciarà aquest mateix dimecres i s’allargarà fins al 14 d’octubre.

Fa unes tres setmanes, l’equip de govern de l’Ajuntament de Banyoles donava per acabada la prova pilot amb la qual s‘havia habilitat un carril per a bicicletes provisional al Passeig de la Indústria durant uns quants caps de setmana. Des del consistori en feien un balanç positiu malgrat haver tingut una utilització menor del que preveien i es mostraven partidaris d’esperar a la reforma del carrer per construir un carril bici amb cara i ulls.

Els Agents Rurals han confirmat aquesta setmana la detecció de tres nous abocaments que provindrien, segons afirma el mateix cos, de la mateixa obra i, per tant, del mateix infractor denunciat fa unes setmanes al Pla de l’Estany. En aquesta ocasió, però, els abocaments il·legals s’han localitzat a la comarca del Gironès.

Nou punt de recàrrega ràpida per a vehicles elèctrics al Pla de l’Estany. L’ha instal·lat la companyia Endesa X dins el seu Pla de desenvolupament d'infraestructures de recàrrega que preveu la instal·lació a tot l’Estat de 8.500 punts de d’aquest tipus fins al 2023 i una inversió de 65 milions d’euros.

Dins del context actual de pandèmia i davant la necessitat imperiosa de mantenir la distància social, Sumem Banyoles ha tornat a posar sobre la taula la possibilitat de tancar la circulació en sentit nord d’un tram de la carretera de circumval·lació de l’Estany i convertir-la en un carril exclusiu per a bicicletes els caps de setmana i festius.

El Front d’Estany seguirà tancat al trànsit de vehicles de motor durant els caps de setmana com a mínim fins a finals del mes de setembre. La Taula de Mobilitat constituïda recentment i formada per tots els grups polítics municipals ha fet un bon balanç del funcionament de la iniciativa, que es va posar en marxa el primer cap de setmana de juliol amb la voluntat de pacificar el trànsit en aquesta zona.

L’Ajuntament de Banyoles crearà una comissió per desenvolupar un pla d’execució per lluitar contra el canvi climàtic a la ciutat. Aquest és un dels acords de la moció d’emergència climàtica que es va aprovar per unanimitat en l’últim ple municipal i que va impulsar la Plataforma d’Emergència Climàtica del Pla de l’Estany.

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) per a millorar l'experiència de l'usuari i per a recollir informació estadística anònima que s'envia a tercers per al seu processament. Si ho accepteu cliqueu "D'acord"; si voleu més informació sobre la política de privacitat accediu a "Saber-ne més", o podeu continuar sense habilitar les galetes (l'experiència de navegació es podria veure afectada).