Colors: Purple Color

L’Ajuntament de Porqueres preveu licitar, en els propers dies, les obres de construcció de la pista poliesportiva coberta a l’escola l’Entorn. El projecte, un dels que el consistori va incloure al Pla Únic d’Obres i Serveis, va haver de ser modificat incrementant el pressupost en més de 80.000 euros després que el període de presentació d’ofertes quedés desert, molt possiblement per la puja experimentada pel preu de les matèries primeres.

L’Ajuntament de Banyoles iniciarà aquest proper dilluns la tercera i última fase de les obres de millora del sanejament del carrer Llibertat, una de les artèries principals de la capital del Pla de l’Estany. En aquesta darrera part del projecte, els treballs se centraran en el tram de la via que va del carrer de les Rotes al Camí de l’Horta. L’execució de les obres d’aquesta tercera i última fase s’iniciarà després que aquesta setmana han finalitzat els treballs de la segona fase, en el tram comprès entre els carrers Canat i Rotes.

Diversos veïns de la comarca estan recollint signatures per demanar a la Generalitat de Catalunya que connecti els dos trams de carril bici que uneixen Banyoles i Melianta, d’una forma permanent per la carretera C-66.

Concretament, fan una petició per a que els ajuntaments de Banyoles, Fontcoberta i Porqueres facin un front comú per fer la petició als responsables de la Xarxa Viària. Actualment els dos trams del carril bici estan separats per la carretera C-66 i els signants demanen que, aprofitant les obres de millora, es connecti la via preferiblement a través d’un túnel per sota la carretera.

Aquest tram és de quatre quilòmetres, però es desvia un quilòmetre més fins a Mas Usall, mentre que travessar la C-66 són cinquanta metres més. A això se li suma que la connexió es feia a través d’un pont, a Mas Usall, que es va retirar quan un camió s’hi va accidentar el passat mes de març. Provisionalment mentre continuïn els treballs de la C-66 es farà un pas alternatiu i els veïns de Fontcoberta demanen una solució definitiva.

En l’escrit per demanar les signatures asseguren que aquest carril bici s’ha convertit en una autèntica via alternativa que utilitza molta gent per desplaçar-se entre Banyoles i Melianta i des d’aquí, fins a la via verda del Pla de Martís. Una utilització que s’ha incrementat amb la proliferació de les bicicletes elèctriques.

L’alcalde de Fontcoberta, Joan Estarriola, ha explicat que aquesta petició ja es va fer des de l’Ajuntament l’any 2017, quan es va presentar el projecte de millora de la C-66.

L’Ajuntament de Banyoles ha tret a licitació les obres d’arranjament del carril entre el Parc de la Draga i la zona de Lió, a la banda nord de l’Estany. L’actuació suposarà la continuació de la millora que s’ha anat executant per fases en els últims dos anys i que ha permès renovar el ferm del carril bici de l’Estany en el seu tram més urbà.

Petit retard en la contractació de les obres de construcció de la pista poliesportiva coberta  a l'escola l'Entorn de Porqueres. El període de presentació d'ofertes ha acabat desert després que cap empresa s'hi hagi presentat el que obliga el consistori a reiniciar el procés tot actualitzant i incrementant en més de 80.000 euros el pressupost de l'obra. I és que una dels motius de la no presentació d'ofertes podria ser la puja que ha patit darrerament els preus dels materials.

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) per a millorar l'experiència de l'usuari i per a recollir informació estadística anònima que s'envia a tercers per al seu processament. Si ho accepteu cliqueu "D'acord"; si voleu més informació sobre la política de privacitat accediu a "Saber-ne més", o podeu continuar sense habilitar les galetes (l'experiència de navegació es podria veure afectada).