Comencen les obres de reforma de la Llotja del Tint

L’Ajuntament de Banyoles ha començat les obres de reforma i millora de la Llotja del Tint, un espai que es convertirà en la nova seu del Centre d’Estudis Comarcals de Banyoles, així com una sala polivalent.

Els treballs tenen un pressupost de 115.900€ i es preveu que s’allarguin durant tres mesos. Aquestes obres permetran convertir la planta de dalt en la seu del Centre d’Estudis Comarcals de Banyoles, i  millorar la sala polivalent d’ús compartit que hi ha a la planta baixa. Els treballs inclouen la substitució de tota la coberta de l’edifici, retirant la uralita i fent un tractament de desamiantat. També es millorarà la climatització i la il·luminació de l’edifici i es comprarà mobiliari per condicionar l’espai del Centre d’Estudis Comarcals.

Precisament serà el Centre d’Estudis Comarcals qui gestionarà la Llotja del Tint a través del conveni que l’entitat va signar amb l’Ajuntament de Banyoles, en el que se cedia l’espai per a 50 anys.  Aquest acord preveu que el Centre d’Estudis estableixi la seva seu a la primera planta de l’equipament, i que la planta baixa continuï com a sala d’actes polivalent d’ús compartit.

Recordem que fins ara el Centre d’Estudis té la seva seu al primer pis del Museu Arqueològic, després que donés a la ciutat l’edifici de Can Paulí, que ha permès l’ampliació del museu. Com que la previsió és que una propera fase de les obres d’ampliació del museu afecti l’espai que ocupa actualment el Centre es va acordar el trasllat al Tint, que es farà efectiu una vegada acabades les obres.

Comencen les obres de reforma de la Llotja del Tint

Comencen les obres de reforma de la Llotja del Tint

L’Ajuntament de Banyoles ha començat les obres de reforma i millora de la Llotja del Tint, un espai que es convertirà en la nova seu del Centre d’Estudis Comarcals de Banyoles, així com una sala polivalent.

Els treballs tenen un pressupost de 115.900€ i es preveu que s’allarguin durant tres mesos. Aquestes obres permetran convertir la planta de dalt en la seu del Centre d’Estudis Comarcals de Banyoles, i  millorar la sala polivalent d’ús compartit que hi ha a la planta baixa. Els treballs inclouen la substitució de tota la coberta de l’edifici, retirant la uralita i fent un tractament de desamiantat. També es millorarà la climatització i la il·luminació de l’edifici i es comprarà mobiliari per condicionar l’espai del Centre d’Estudis Comarcals.

Precisament serà el Centre d’Estudis Comarcals qui gestionarà la Llotja del Tint a través del conveni que l’entitat va signar amb l’Ajuntament de Banyoles, en el que se cedia l’espai per a 50 anys.  Aquest acord preveu que el Centre d’Estudis estableixi la seva seu a la primera planta de l’equipament, i que la planta baixa continuï com a sala d’actes polivalent d’ús compartit.

Recordem que fins ara el Centre d’Estudis té la seva seu al primer pis del Museu Arqueològic, després que donés a la ciutat l’edifici de Can Paulí, que ha permès l’ampliació del museu. Com que la previsió és que una propera fase de les obres d’ampliació del museu afecti l’espai que ocupa actualment el Centre es va acordar el trasllat al Tint, que es farà efectiu una vegada acabades les obres.


Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) per a millorar l'experiència de l'usuari i per a recollir informació estadística anònima que s'envia a tercers per al seu processament. Si ho accepteu cliqueu "D'acord"; si voleu més informació sobre la política de privacitat accediu a "Saber-ne més", o podeu continuar sense habilitar les galetes (l'experiència de navegació es podria veure afectada).