Sumem Banyoles ha proposat la creació de carrers escolars i zones escolars per tal de garantir la seguretat als entorns dels centres educatius de la capital del Pla de l’Estany. En motiu de l’inici de curs la formació ha estudiat els límits de velocitat i les mesures de pacificació existents als carrers de Banyoles i ha detectat que als carrers propers o adjacents als centres educatius la velocitat màxima és de 50 km/h, un fet que des de Sumem consideren perillós.

Més de 3.700 alumnes han retornat a les aules dels diferents centres educatius de Banyoles aquest dilluns al matí, després de mig any sense classes per culpa de la pandèmia de la COVID-19. Una jornada, no cal dir-ho, realment històrica tant per aquest llarg període d’inactivitat previ com per la gran quantitat de mesures de seguretat i la reorganització que han hagut de fer escoles  i instituts.

El Departament d'Educació estudiarà reobrir el curs 2021-2022 algunes de les escoles de pobles petits de les comarques gironines que van tancar a causa de la pèrdua d'alumnes i que ho han sol·licitat. Entre aquests s’hi troba Sant Miquel de Campmajor que és precisament l’últim centre educatiu rural de la demarcació que va tancar, ara fa quatre anys.

Els serveis educatius de Càritas Pla de l’Estany han donat per acabat el curs 2019-2020. Enguany han atès 101 infants i joves, concretament 58 nens i nenes de primària i 43 nois i noies de secundària.

Com a tot el país, les classes van quedar aturades a mitjans del mes de març, degut a l’estat d’alarma i el confinament. Tot i això els serveis educatius de Càritas no es van aturar i es va continuar atenent els joves i donant suport emocional i acadèmic a través de trucades, missatges de whatsapp o videotrucades. En aquest servei han participat una trentena de voluntaris i quatre tècniques que s’han coordinat amb els centres educatius dels alumnes, els serveis socials i l’entitat coordinadora de la Caixa Pro infància.

La vicepresidenta de Càritas al Pla de l’Estany, Núria Carreras, recorda que l’educació és molt important per millorar les expectatives personals i laborals dels infants i joves, i per això aquest serveis educatius són prioritaris per l’entitat.

Des de Càritas destaquen que els 15 joves que han cursat 4t d’ESO han aprovat el curs i continuaran estudiant l’any vinent, dos fent batxillerat i la resta faran Cicles Formatius a Banyoles (Electromecànica, Dependència ), Olot (Moda i confecció, Infermeria) i Girona (Comerç).

Banyoles es manté amb un dels índex de segregació escolar més baixos de Catalunya. Així es desprèn de l’informe elaborat per la Fundació Bofill sobre “Preinscripció i segregació escolar davant la Covid 19”. El document analitza un període de preinscripció escolar que defineix com a complex per l’esclat de la pandèmia i en què la capital del Pla de l’Estany ha tingut com a eina bàsica i eficaç el Pla d’Escolarització Extensiva.

L'Escola El Frigolet de Porqueres és un dels 31 centres educatius catalans que s'han unit per contribuir al debat mundial sobre els Futurs de l’Educació 2020-21 impulsat per la UNESCO. Durant els dos propers anys, tots els seus integrants centraran els seus esforços en imaginar com el coneixement i l’aprenentatge poden donar forma al futur de la humanitat i del planeta i quina educació és necessària.

Aquest dimecres ha començat el període per a presentar les sol·licituds per fer ús del servei de transport escolar al Pla de l'Estany de cara al proper curs escolar 2020-2021. A través d'un conveni amb el departament d'Ensenyament, el Consell Comarcal té delegada la competència per a l'organització del transport escolar per als estudiants de la comarca que segueixen l'ensenyament obligatori tant de primària com de secundària. En aquest sentit l'ens s'ocupa que tots els alumnes que hi tinguin dret i ho hagin de menester puguin desplaçar-se per seguir els estudis obligatoris.

Aquest dimarts acaba el termini de presentació de les sol·licituds dels ajuts de menjador escolar de cara al proper curs escolar 2020-2021 a la comarca del Pla de l'Estany. El Consell Comarcal és qui canalitza aquestes ajudes del Departament d'Ensenyament i que estan destinades als alumnes que el curs vinent  faran el segon cicle d'educació infantil, educació primària o educació secundària obligatòria en algun centre educatiu de la comarca i no tenen el menjador amb caràcter gratuït.

Des d’aquest mateix divendres dia 19 de juny, la Biblioteca i l’Oficina Jove Cal Drac ja funcionen com a aules d’estudi per tots aquells alumnes que així ho desitgin coincidint amb un període intens de treball per a ells. Les àrees de Cultura i de Joventut de l’Ajuntament de Banyoles han treballat conjuntament al llarg de tota la setmana per acabar de condicionar els dos espais, que tindran zones habilitades fins al dijous 9 de juliol (excepte els dies 23 i 24 de juny, revetlla i festivitat de Sant Joan).

Els estudiants de secundària del Pla de l’Estany segueixen col·leccionant reconeixements. Aquesta vegada ha estat el torn per a l’alumna de batxillerat de l’Institut Pla de l’Estany de Banyoles, Paloma Corral, que ha estat distingida pel Consell Social de la Universitat de Girona pel seu treball de recerca titulat “Dins els seus ulls”.

L’alumna de l’INS Josep Brugulat, Maria Bouabdellah ha estat la guanyadora del Premi d’Humanitats Joaquim Palmada 2020. El Centre d’Estudis Comarcals de Banyoles ha fet públic el veredicte d’aquests premis, que tenen  l’objectiu d’estimular l’interès pels temes humanístics entre els estudiants dels instituts de batxillerat del Pla de l’Estany.

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) per a millorar l'experiència de l'usuari i per a recollir informació estadística anònima que s'envia a tercers per al seu processament. Si ho accepteu cliqueu "D'acord"; si voleu més informació sobre la política de privacitat accediu a "Saber-ne més", o podeu continuar sense habilitar les galetes (l'experiència de navegació es podria veure afectada).