Colors: Cyan Color

La ciutat de Banyoles ha assolit, aquest mes de setembre, la xifra d’aturats més baixa dels últims 13 anys. Segons les darreres dades actualitzades de l’Observatori del Treball, la capital del Pla de l’Estany registra ara mateix 679 persones sense feina, que són 72 menys que a finals d’agost. Fa dos anys, l’estiu del 2019, la ciutat ja va baixar de la barrera dels 700 aturats però per trobar una xifra més baixa que l’actual ens hem de remuntar al mes de juliol del 2008, quan el nombre de persones sense feina a Banyoles era de 650. En el darrer any, l’atur s’ha reduït en més d’un 31% a la ciutat.

El Consell Comarcal del Pla de l'Estany organitzarà, els dies 18 i 19 d'octubre, dues reunions per informar les empreses del sector industrial i agrícoles de la comarca així com els particulars sobre les convocatòries dels fons europeus Next Generation.
A conseqüència de la crisi financera mundial provocada per la pandèmia de la covid-19, la Unió Europea ha decidit injectar un paquet de diners molt important per recuperar i regenerar l'economia que pretén també assolir un canvi de model més sostenible i digital en sectors com ara l'industrial i l'agrícola. Potenciar l'autoconsum, la generació distribuïda, l'emmagatzematge o la incorporació de renovables al sector industrial són alguns dels objectius dels diferents programes.

Un total de setze productors i establiments de la comarca del Pla de l'Estany han participat en l'edició d'enguany del Benvinguts a Pagès, que s'ha dut a terme arreu del país durant tot aquest primer cap de setmana d'octubre.
Després que l'any passat, la Covid-19 obligués a celebrar una edició virtual d'aquesta festa de la pagesia catalana, aquest 2021 s'ha recuperat la presencialitat traslladant les dates habituals del primer cap de setmana de juny fins al primer cap de setmana d'octubre. Això sí, per participar en aquestes visites a les diferents explotacions del país, calia fer reserva prèvia a través de la web del Benvinguts a Pagès. La comarca del Pla de l'Estany hi ha participat amb 4 explotacions, 6 restaurants i 6 allotjaments. Una de les explotacions que hi ha pres part és la Granja Mas Colomer d'Esponellà on els seus responsables valoraven molt positivament l'acollida que ha tingut enguany la proposta.

Per tercer any consecutiu, l’Associació Banyoles Comerç i Turisme i diferents clubs esportius de la ciutat engeguen la campanya titulada "Amb el teu club, compra a Banyoles" gràcies a la qual els socis d’aquestes entitats poden beneficiar-se de diferents ofertes en comerços i establiments de restauració.

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) per a millorar l'experiència de l'usuari i per a recollir informació estadística anònima que s'envia a tercers per al seu processament. Si ho accepteu cliqueu "D'acord"; si voleu més informació sobre la política de privacitat accediu a "Saber-ne més", o podeu continuar sense habilitar les galetes (l'experiència de navegació es podria veure afectada).