Colors: Yellow Color

Gairebé una quinzena de persones van prendre part aquest dissabte a l’activitat familiar “Matins Verds” de l’Escola de Natura de Banyoles. En aquesta ocasió, aquest cicle de propostes d’educació ambiental per a tota la família estava vinculada al “Let’s clean up”, una iniciativa europea que té com a propòsit la neteja de diversos espais naturals gràcies a la col·laboració ciutadana.

L’Ajuntament de Banyoles ha renovat la il·luminació de quatre carrers de la zona nord de Banyoles.

Es tracta dels carrers Nostra Senyora del Collell, Rec de Guèmol, Carrer de les Pedreres i Carrer Progrés. El consistori ha canviat les columnes i els focus, que han passat a ser de llum led. En el carrer Rec de Guèmol, a més, també s’ha fet la conversió de conducció aèria a soterrada. D’aquesta manera es millora l’eficiència energètic i es redueix la contaminació i la despesa econòmica. De fet, amb el canvi d’aquests fanals es preveu estalviar fins a 8.967Kw cada any.

L’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, ha recordat que el pressupost de cada any inclou partides per arranjar voreres i canviar la il·luminació de la via pública, deixant enrere els llums de sodi i passant a la tecnologia led.

Els treballs en aquests quatre carrers de la ciutat s’han acabat aquesta mateixa setmana i han tingut un cost de prop de 64.113€.

D'altra banda, actualment s’està estudiant el canvi de il·luminació a la zona de Can Puig, amb un pressupost de prop d’11.500€, així com la millora de línies elèctriques al carrer Pare Claret, pressupostat en gairebé 37.000€. També es preveu canviar les llumeneres del carrer Girona, una actuació que tindria un cost d’entre 30.000 i 40.000€.

L’Ajuntament de Porqueres ha detectat entre 180 i 200 habitatges del municipi que no fan ús del servei de recollida porta a porta tot i disposar dels cubells per a treure al carrer els seus residus. Aquests seran els més penalitzats per la nova ordenança que s’aplica aquest 2021 i que  contempla diversos trams amb una tarificació variable en funció de les aportacions fetes  durant l’any en orgànica i envasos.

Dos mesos després d’iniciar-les, l’Ajuntament de Banyoles ha donat per finalitzades les obres de rehabilitació de la torre d’arribada del camp de regates de rem a l’Estany, a la banda nord-est de l’Estany. Els treballs, pressupostats en uns 87.000 euros, s’han finançat íntegrament amb una subvenció del Consejo Superior de Deportes i els ha dut a terme l’empresa especialitzada Rehatec Zenit.

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) per a millorar l'experiència de l'usuari i per a recollir informació estadística anònima que s'envia a tercers per al seu processament. Si ho accepteu cliqueu "D'acord"; si voleu més informació sobre la política de privacitat accediu a "Saber-ne més", o podeu continuar sense habilitar les galetes (l'experiència de navegació es podria veure afectada).