Dimecres, 11 Octubre 2017 16:00

Les entitats renoven les Festes de Sant Martirià amb una aposta per recuperar el centre de la ciutat

Escrit per
Valorar aquest article
(0 vots)

Banyoles viurà, la setmana que ve, una festa major més renovada que mai. L’esforç de gairebé una vintena d’entitats per recuperar el centre de la ciutat com a punt de trobada de tots els banyolins ha cristal·litzat amb algunes propostes com una reformulada i ampliada cercavila, una mostra de cultura popular, un concert al Passeig de la Indústria o la recuperació d’una tradició de gairebé quatre segles d’antiguitat,  la Tronada.

De fet, i segons s’ha avançat en la presentació de la programació, aquests petits canvis son només l’avantsala d’un projecte que veurà llum en l’edició de l’any vinent. La Festa de Sant Martirià, l’obrirà aquest diumenge el pregó de l’odontòloga forense Anna Hospital però el gruix de propostes arribaran del 20 al 23 d’octubre. El pal de paller d’aquesta renovació serà la cercavila popular que tindrà lloc el dissabte 21 a la tarda i que agafa una nova dimensió. Amb la voluntat d’arribar a tothom més enllà del públic familiar, aquest any no només tindrà com a protagonistes els gegants i capgrossos sinó que donarà cabuda a diferents entitats. Així, al llarg del recorregut s’hi podran veure actuacions dels Esperxats de l’Estany, els dragonets de les Gàrgoles de Foc, un vuit dels Amics del Rem o la música de la cobla La Principal de Banyoles.

El recorregut acabarà al Passeig de la Indústria, on hi haurà un mostra de cultura popular davant l’Ajuntament on, entre d’altres coses, s’aixecarà un pilar davant del balcó. La cirereta la posarà el concert que Gossos farà al mateix indret a les 8 del vespre. Més enllà d’això, la festa manté el protagonisme de les activitats que organitza el Foment de la sardana amb audicions, ball i competències de colles i de cobles. Al recinte de barraques  no faltaran els concerts amb grups com ara Krit, Auxili, Alidé Sans, Train To Roots, Quimi Portet o Sara Pi. Enguany, creix el nombre de barraques i n’hi haurà instal·lades deu. Exposicions, teatre, focs artificials i espectacles infantils completen una programació que es pot consultar a la web de l’Ajuntament.

Llegir 1382 vegades Darrera modificació el Dimecres, 11 Octubre 2017 17:08

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) per a millorar l'experiència de l'usuari i per a recollir informació estadística anònima que s'envia a tercers per al seu processament. Si ho accepteu cliqueu "D'acord"; si voleu més informació sobre la política de privacitat accediu a "Saber-ne més", o podeu continuar sense habilitar les galetes (l'experiència de navegació es podria veure afectada).