Dijous, 17 Mai 2018 15:02

L'Ajuntament de Banyoles està col·locant LEDS a l'enllumenat públic de diverses zones de la ciutat i al Pavelló de la Draga

Escrit per
Valorar aquest article
(0 vots)

L'Ajuntament de Banyoles està enllestint la instal·lació de LEDS de baix consum a l'enllumenat públic del carrer Llibertat. És una de les diverses zones on aquests dies s'està duent a terme aquesta actuació que permet substituir l'enllumenat de sodi per LEDS i que tindrà continuïtat en properes anualitats.

L'actuació al carrer Llibertat dóna continuïtat a la que ja s'ha fet a al Passeig de la Draga i a un tram del Passeig Gaudí i a la que es farà properament a l'Avinguda dels Països Catalans. D'aquesta manera, tota la carretera principal que creua Banyoles de nord a sud estarà equipada amb aquesta eficient tecnologia.

Paral·lelament també s'està executant la col·locació d'enllumenat LED a carrers del barri de Can Puig com el carrer Escarola, el carrer Orfes i el carrer Figueres, i als trams d'aquesta illa dels carrer Josep Saderra i la carretera de Vilavenut. Es tracta de substituir les lluminàries amb làmpades de vapor de sodi per lluminàries LED amb l'objectiu de millorar l'eficiència energètica, augmentar la il·luminació, la reducció de consum d'energia elèctrica i la millora de la conservació del medi ambient.

Per altra banda, l'Ajuntament de Banyoles també ha instal·lat lluminàries de tecnologia LED a la pista del pavelló de la Draga, amb una inversió d'uns 15.000 euros. Aquesta actuació està subvencionada amb 5.823,24 euros pel Pla a l'Acció de la Diputació de Girona. Des de l'any 1992 només s'havien anat substituint les làmpades de tecnologia halogenurs metàl·lic de color corregit del pavelló de la Draga. Amb aquesta actuació s'han desmuntat i retirat aquests lluminàries per canviar-la per tecnologia LED. De les 45 unitat existents se n'han canviat 22 al sistema LED, les més deteriorades pel pas dels anys. Una de les millores fonamentals d'aquesta actuació és l'estalvi important en el consum, que s'ha comptabilitzat en 1.650 euros a l'any.

Llegir 559 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) per a millorar l'experiència de l'usuari i per a recollir informació estadística anònima que s'envia a tercers per al seu processament. Si ho accepteu cliqueu "D'acord"; si voleu més informació sobre la política de privacitat accediu a "Saber-ne més", o podeu continuar sense habilitar les galetes (l'experiència de navegació es podria veure afectada).
Saber-ne més D'acord Continua sense galetes