El gastrònom banyolí Jaume Fàbrega presenta el llibre "69 maneres de fer-ho"

Aquest dijous a la tarda l’escriptor, crític gastronòmic i historiador Jaume Fàbrega va presentar el seu nou llibre 69 maneres de fer-ho. A més, va realitzar una tertúlia sobre el tema de l’obra amb Xicu Cabanyes, l’artista creador del Bosc de Can Ginebreda on exposa les seves escultures eròtiques.  

El llibre explica la història de la cuina catalana relacionada amb l’erotisme, concretament des de l’època medieval fins a l’actualitat. L’autor ja havia tractat la vessant eròtica en altres llibres sobre la cuina catalana. Durant anys, Jaume Fàbrega ha investigat documents històrics, els quals parlen de sexe i receptes afrodisíaques. Aquests són dels reis catalans i d’un monestir, l’escrit del qual  segurament circulava pel convent de Banyoles.

L’obra conté seixanta-nou receptes. Per exemple, una és la de la llet amb canyella i llimona, la qual apareix en el kamasutra català i és una recepta de medicina per endreçar la verga que data del segle XV. També s’hi pot trobar la del capó a l’estil del rei Jaume o al dels monestirs, com el de Banyoles. A part, al llibre n’hi apareixen d’altres que contenen carn, peix, verdures o amanides tan actuals com antigues, però que en tots els casos fan referència al sexe.

El gastrònom banyolí Jaume Fàbrega presenta el llibre

El gastrònom banyolí Jaume Fàbrega presenta el llibre "69 maneres de fer-ho"

Aquest dijous a la tarda l’escriptor, crític gastronòmic i historiador Jaume Fàbrega va presentar el seu nou llibre 69 maneres de fer-ho. A més, va realitzar una tertúlia sobre el tema de l’obra amb Xicu Cabanyes, l’artista creador del Bosc de Can Ginebreda on exposa les seves escultures eròtiques.  

El llibre explica la història de la cuina catalana relacionada amb l’erotisme, concretament des de l’època medieval fins a l’actualitat. L’autor ja havia tractat la vessant eròtica en altres llibres sobre la cuina catalana. Durant anys, Jaume Fàbrega ha investigat documents històrics, els quals parlen de sexe i receptes afrodisíaques. Aquests són dels reis catalans i d’un monestir, l’escrit del qual  segurament circulava pel convent de Banyoles.

L’obra conté seixanta-nou receptes. Per exemple, una és la de la llet amb canyella i llimona, la qual apareix en el kamasutra català i és una recepta de medicina per endreçar la verga que data del segle XV. També s’hi pot trobar la del capó a l’estil del rei Jaume o al dels monestirs, com el de Banyoles. A part, al llibre n’hi apareixen d’altres que contenen carn, peix, verdures o amanides tan actuals com antigues, però que en tots els casos fan referència al sexe.

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) per a millorar l'experiència de l'usuari i per a recollir informació estadística anònima que s'envia a tercers per al seu processament. Si ho accepteu cliqueu "D'acord"; si voleu més informació sobre la política de privacitat accediu a "Saber-ne més", o podeu continuar sense habilitar les galetes (l'experiència de navegació es podria veure afectada).