Isona Montcanut i Júlia Plana (CNB) sumen 8 podis al Campionat de Catalunya Aleví de natació

Les nedadores del Club Natació Banyoles Isona Montcanut i Júlia Plana van ser grans protagonistes del Campionat de Catalunya d’Estiu Aleví de natació disputat del  20 al 23 de juny a la capital del Baix Camp. L’esdeveniment va aplegar a les instal·lacions del CN Reus Ploms nedadors i nedadores de 72 clubs catalans i entre Montcanut i Plana es van repartir els vuit podis que va aconseguir el Club Natació Banyoles.

Isona Montcanut va arrancar el Campionat de Catalunya imposant-se als 50 metres esquena en la categoria de 12 anys d’edat. L’endemà va repetir victòria en els 50 metres lliures i va acabar segona als 400 metres lliures. Encara tindria temps de pujar dues vegades més al calaix més alt del podi el dissabte, quan va guanyar als 100 metres lliures, i diumenge, quan va ser la més ràpida als 200 metres lliures. També a la categoria de 12 anys d’edat, la seva companya Júlia Plana va proclamar-se campiona de Catalunya en els 200 metres papallona i als 100 metres papallona i va acabar tercera als 50 metres papallona.

La llista de podis podria haver estat encara més àmplia perquè Naia Alsina va ser quarta als 800 metres lliures, als 200 metres lliures i als 100 metres lliures de la categoria de 13 anys; mateixa posició que va obtenir Maria Planella en 200 metres braça i als 400 estils de 12 anys. També acabaria quart el CN Banyoles al relleu 4×100 lliures femení. De fet, més enllà dels podis l’entitat banyolina va marxar de Reus amb deu diplomes.

A la classificació per clubs que va quedar encapçalada pel CN Sabadell amb 2.959,50 punts, el Club Natació Banyoles va ser setè amb 1.429 punts.