Fontcoberta celebra la XXIV Festa del Cargol, aquest diumenge

Com cada primavera, el municipi de Fontcoberta torna a celebrar la Festa del Cargol, l’esdeveniment gastronòmic i lúdic per excel·lència de la població.

El proper diumenge 28 d’abril, la zona esportiva de Melianta s’omplirà d’activitats des de primera hora del matí. A un quart de deu, sortirà la Marxa del Cargol, des de la Platja d’Espolla. Una caminada oberta a tothom, i amb premis per a tots els infants que participin.

A partir de les deu del matí començarà l’activitat pròpiament dita, amb la 12a Trobada de Puntaires del Pla de l’Estany i els Concursos de cargols. Com sempre, durant el matí es faran diferents concursos en els que es premiarà al cargol més gros o el més original, i també es faran curses de cargols.

La vessant gastronòmica començarà pels volts de les onze del matí, amb el Concurs Gastronòmic del Cargol. Tothom qui vulgui participar podrà fer els seus cuinats de cargols casolans per a que el jurat el pugui valorar. A les deu podran recollir els cargols i començar-los a preparar per a que els experts els tastin. Aquest any, el jurat està format per Àngel Castellà, restaurador fontcobertí del Restaurant Ca l’Àngel; Jaume Fàbrega, historiador i crític gastronòmic nascut a Vilavenut; i Lluc Quintana, xef del restaurant Can Xapes de Cornellà del Terri. Ells tastaran totes les receptes i atorgaran un premi als tres primers classificats.

Un cop acabat el concurs, a partir de dos quarts d’una tothom podrà tastar diferents cuinats, en la 23a Mostra Gastronòmica del Cargol, a la que participen els restaurants de la comarca del Pla de l’Estany i  els cargols casolans que han format part del concurs.

La festa continuarà amb un dinar popular amb més cargols i fideuà, entre d’altres. Els tiquets es podien comprar fins aquest dimecres, i tenien un preu de 20€, i de 12€ pel menú infantil. La festa s’acabarà amb un monòleg humorístic a càrrec de Jordi LP. L’entrada és gratuïta pels assistents al dinar, i té un preu de 2€, per la resta.

Fontcoberta celebra la XXIV Festa del Cargol, aquest diumenge

Fontcoberta celebra la XXIV Festa del Cargol, aquest diumenge

Com cada primavera, el municipi de Fontcoberta torna a celebrar la Festa del Cargol, l’esdeveniment gastronòmic i lúdic per excel·lència de la població.

El proper diumenge 28 d’abril, la zona esportiva de Melianta s’omplirà d’activitats des de primera hora del matí. A un quart de deu, sortirà la Marxa del Cargol, des de la Platja d’Espolla. Una caminada oberta a tothom, i amb premis per a tots els infants que participin.

A partir de les deu del matí començarà l’activitat pròpiament dita, amb la 12a Trobada de Puntaires del Pla de l’Estany i els Concursos de cargols. Com sempre, durant el matí es faran diferents concursos en els que es premiarà al cargol més gros o el més original, i també es faran curses de cargols.

La vessant gastronòmica començarà pels volts de les onze del matí, amb el Concurs Gastronòmic del Cargol. Tothom qui vulgui participar podrà fer els seus cuinats de cargols casolans per a que el jurat el pugui valorar. A les deu podran recollir els cargols i començar-los a preparar per a que els experts els tastin. Aquest any, el jurat està format per Àngel Castellà, restaurador fontcobertí del Restaurant Ca l’Àngel; Jaume Fàbrega, historiador i crític gastronòmic nascut a Vilavenut; i Lluc Quintana, xef del restaurant Can Xapes de Cornellà del Terri. Ells tastaran totes les receptes i atorgaran un premi als tres primers classificats.

Un cop acabat el concurs, a partir de dos quarts d’una tothom podrà tastar diferents cuinats, en la 23a Mostra Gastronòmica del Cargol, a la que participen els restaurants de la comarca del Pla de l’Estany i  els cargols casolans que han format part del concurs.

La festa continuarà amb un dinar popular amb més cargols i fideuà, entre d’altres. Els tiquets es podien comprar fins aquest dimecres, i tenien un preu de 20€, i de 12€ pel menú infantil. La festa s’acabarà amb un monòleg humorístic a càrrec de Jordi LP. L’entrada és gratuïta pels assistents al dinar, i té un preu de 2€, per la resta.

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) per a millorar l'experiència de l'usuari i per a recollir informació estadística anònima que s'envia a tercers per al seu processament. Si ho accepteu cliqueu "D'acord"; si voleu més informació sobre la política de privacitat accediu a "Saber-ne més", o podeu continuar sense habilitar les galetes (l'experiència de navegació es podria veure afectada).