Donar visibilitat a aspectes històrics, socials i culturals de l’entorn proper sovint desconeguts per al gran públic. Aquest és un dels objectius que es planteja el cicle de visites guiades a quatre municipis de la demarcació de Girona que organitza la Plataforma Pla de l’Estany amb Palestina fins a finals de febrer. Al mateix temps, la iniciativa servirà també per a recaptar fons per Palestina.
Les activitats tindran el seu tret de sortida aquest proper diumenge 26 de gener amb una visita a Cervià de Ter, on es descobriran tresors amagats com ara el monestir de Santa Maria, amb els frescos descoberts recentment, i les restes del castell medieval. La següent cita serà el 2 de febrer a Sant Julià de Ramis, amb una visita que oferirà una mirada des dels ibers fins els nostres dies. La següent proposa és una ruta per Girona el 9 de febrer, on es descobriran aspectes poc coneguts i indrets absolutament insòlits. El cicle es tancarà el 23 de febrer a l’Estany de Banyoles, font d’economia, història i llegendes de la capital del Pla de l’Estany. Totes les visites seran els diumenges a les onze del matí i aniran a càrrec de Maria Rizzolo, que és guia oficial de Catalunya, i de Laia Riart, guia cultural. Per a informació i reserves cal contactar via whatsapp al telèfon 659404730.
Les persones que assisteixin a totes les visites rebran un obsequi. Podran escollir entre el llibre titulat “Una tierra con gente” de Sofía Caamaño i Sònia Bajona, o bé una bossa solidària de Palestina. Cada sortida té un cost de deu euros, que es destinaran íntegrament a associacions que treballen sobre el terreny a Gaza i Cisjordània.
L’activitat està organitzada per la plataforma Pla de l’Estany amb Palestina. El grup es va presentar en societat el febrer d’aquest 2024 i, des de llavors, no ha deixat de fer activitats de denúncia, divulgació i sensibilització en relació amb la situació a Palestina.