La banyolina Esther Guerrero es proclama campiona d'Espanya de 1.500 metres amb rècord del campionat

Foto: RFEA. L’atleta banyolina Esther Guerrero va complir els pronòstics i aquest diumenge aconseguia el seu cinquè títol de Campiona d’Espanya absoluta dels 1.500 metres. Doble satisfacció per a la corredora del New Balance que, amb aquest resultat, confirma la seva presència als Jocs Olímpics de París que comencen d’aquí a tres setmanes.

Guerrero afrontava aquest estatal que es corria a La Nucía, Alacant, amb el clar objectiu de lluitar pel títol i d’acabar a les posicions capdavanteres per reafirmar el seu bon moment només tres setmanes després de ser quarta a l’Europeu de l’especialitat i dues setmanes després de proclamar-se campiona de Catalunya. La prova dels 1.500 metres del Campionat d’Espanya va estar marcada per la baixa per lesió de Marta Pérez, una de les favorites i principal rival d’Esther Guerrero.

En aquest context, la de Banyoles va completar una molt bona cursa superant a Àgueda Marqués a l’inici de l’última volta i marcant a partir de llavors un fort ritme que li va permetre batre el rècord del Campionat amb un registre de 4:02.75. Aquesta era també la millor marca d’aquest any per a Esther Guerrero, que arribarà en un estat de forma immillorable a la cita olímpica. Era el cinquè títol estatal de 1.500 metres als quals s’hi ha de sumar els quatre que té en la distància de 800 metres.

En aquest campionat d’Espanya, hi van ser dues atletes més del Pla de l’Estany. Naiara Estanga va aconseguir el bronze en triple salt amb un registre de 12,86 metres. L’or va ser per Ana Peleteiro i la plata per a Elda Romeva, amb salt només 10 centímetres superior a la de Cornellà del Terri. Per la seva banda, Marina Guerrero va ser vuitena als 3.000 metres obstacles.